001!

Idag har jag äntligen sett 001:an och så ska jag ta 002:an ikväll. Vet nämnligen vart han "bor".

Har inte hänt så mycket sen sist, förutom att älsklingens dator har kraschat ihop. Så där sitter man i en 2:a utan dator, panik. Jag som precis hade beställt bredband.

Har inte så mycket att skriva idag, har varit ute på nya lager 157 och kollat lite, blev 3 tröjor, 1 par trosor och ett linne. Hade hoppats på ett par byxor också, men jag får väl köpa de gröna på Gina. Ska grilla hemma hos mor & far ikväll och brorsan kommer hem från en vecka i Holland. Får se om jag hinner att träffa honom.

Platespotting

Har länge funderat på att börja, men kan man verkligen säga att man har börjat innan ma hittat 001? Nu i helgen började jag iallafall leta efter 001:an, tänkte att det skulle bli en lätt match när vi ändå åkte från Kumla till Stockholm och sedan runt lite i Stockholm och sedan hem igen. Stor chans att hitta några av de första bilarna. För er som inte vet vad platespotting går ut på finns det regler och mycket mer att läsa på platespotting.com. Efter att ha kollat på ungefär varenda bil som åkt förbi så hade jag fått ihop 2 st 002, 3 st 003, 1 st 004 och 1 st 005. dock inte i den ordningen. Men det hade kvittat om jag sett dem i den ordningen för fortfarande saknas 001:an. varför ska den vara så svår att hitta. När vi sedan åkte hem till Sköllersta för att släppa av Maria så mötte vi en bil som mycket möjligt skulle ha kunnat varit en 001:a men även en 091:a. tyvärr var det så sönder rostat runt de andra siffran så man kunde inte utskilja om det var en 0:a eller 9:a.

Har även funderat på att börja baklänges då jag har sett 999:an 3 gånger nu. Tror inte man får det enligt reglerna så det är bara att fortsätta att leta efter 001:an.

Helgen

Igår morse bar det av mot Stockholm, för att gå på Sm finalerna. När vi kom upp till globen så åt vi lite mat på Mc Donalds. Min cola var super sunkig, ingen kolsyra kvar och inte smakade det cola om den. Sen hade vi de bästa platserna på hela stället. Fyllegubben satt och glodde genom skärmhålet från bordet på andra sidan. Tur att det var snabbmats restaurang.

Sen var det insläpp, och ett varv runt inne i globen för att kolla de olika leverantörernas nya klubbor m.m. Damernas final började 12.30 och var ganska så seg inledningsvis med 3 Iksu mål genom samma spelare. Inget man själv skulle vilja göra, hat trick i en SM final. Nej då! I tredje så vänder Rönnby till 3-3 innan slutsignalen och det blir förlägning som även den slutar 3-3, därefter straffar där rönnby vinner med 5-4. Stort GRATTIS till Rönnby. Det var ni värda. Vi slog även nytt publikrekord på damsidan, hela 10.092 personer såg matchen.

Herrmatchen sen då. Där det var en het match mellan Täby och Warberg. Vi hejade på Warberg, lika bra annars hade vi nog fått höra ett och annat av Line. Första perioden slutade mållöst. Andra perioden kom dock första målet av Warberg, inte mer än 9 sekunder senare kvitterade Täby. Därefter utökade Warberg sin ledning ca 5 minuter innan periodpausen till 2-1. I tredje kvitterar och tog Täby ledningen. Med ca 2 minuter kvar att spela kvitterar Warberg och sedan 18 sekunder senare tar warberg åter ledningen och kan sätta avgörande målet i öppen kasse med mindre än 1 minut kvar. GRATTIS även till Warberg!

Efter matchen drog vi till våran lägenhet ute i Solna, för att göra oss klara för kvällens fest. Efter ca 45 minuter var vi äntligen ute i Solna, en färd som borde ha tagit ungefär 10 minuter. Vill bara säga att en GPS inte är att lite på, haha. Sen bar det av i taxi ut till Globen igen, för Sm finalernas efterfest. En fest med massa innebandyfolk. En helt lyckad kväll trotts att jag var trött redan vid 1. När vi skulle åka hem så vart det lite strul med taxin och jag tror han åkte en sju himla omväg. Men i säng kom vi till slut runt 4. Dagen efter satt vi en stund och kolla på reprisen av Talang och åt frukost som bestod av ostbågar och lite chips. Sen var det bara städning och hemfärd som gällde.

Det har varit en rolig och minnes värd helg. Bilder kommer här nedan.

image39
Maria utanför globen

image40
Line utanför globen

image41
Milla utanför globen

image42
Maria

image43
Milla och jag

image44
Intro

image45
Storm

Packad & klar

Nu är man så gott som klar inför helgens färd mot Stockholm, ska bli riktigt skoj. Ett hel taggat gäng sätter sig i bilen imorgon ca 8.00. Har varit och shoppat idag med Maria, köpte mig ett par shorts, två toppar, ett halsband och lite små saker. Så nu är man fullt förbered på Sthlm.

Så snart ska man gå och lägga sig och sova ut lite, för imorgon lär det inte bli en lugn stund. dags att fixa i ordning det sista och sedan vänta på en sista rapport från Maria, sen blir det minsann sov dags.

Badrum

Sitter nu hemma hos mor & far och väntar på att min tvätt ska bli klar, nej det är jag som tvättar själv inte mamma. Passade på när jag ändå var hemma och hälsade på. Har ätit hamburgare och kollat in deras nya badrum, som de håller på och bygger om. Just nu är allt i en enda röra. Men jag tror att det blir bra tillslut med golvvärme och grejer.

image38

Ikväll ska jag träna för första gången på länge känns det som, har jobbade så mycket de senaste dagarna så har inte haft tid med att träna. Men nu så laddar vi inför den sista träningen denna säsong. Hoppas på en rolig träning, en hockey/innebandy träning skulle ju inte sitta helt fel.

SM final

Nu på lördag bär det av mot Stockholm för att kolla på Sm finalerna i damerna och herrarnas elitserie. Riktigt skoj. Efter det blir det att sova kvar i Sthlm och förhoppningsvis en utgång, helst på banketten bland allt innebandyfolk. Men vi har ju ett litet problem, två minderåriga, eller det är 18 men på banketten är det 20 år som gäller. Typiskt som Nalle Puh skulle ha sagt.

Annars blir det väl Stureplan, haha!

Sommarregn

Kan börja med att säga att de inte hade fel om vädret, skit också. Idag har det varit molnigt, men en del sol har lyckats tränga sig fram och regna har det gjort också. Det enda postivia med att det regnat idag är att man fått en sak bekräftat. Sommaren är här. Det luktade riktigt sommarregn idag. Helt underbart. Inte för att det luktar så gott, för det gör det inte.

Idag har man jobbat hela dagen, sitter faktiskt fortfarande och jobbar. Men snart är det Desperate Housewives så då får det vara slut jobbat. Jobbar hela dagen imorgon med, suck. Får väl nöja sig med att det blir fina pengar till slut.

Bättre

Nu känns allting bättre, tror det mesta är löst. Har idag städat och diskat efter igår, tog längre tid än vad jag trodde. Sen har vi varit hemma hos mor & far och grillat, mycket gott, kött, lax och en och annan hamburgare. Sen hem och kolla på den sista av semifinalerna i herrarnas elitserie. Täby vs. Warberg och i damernas blev det Rönnby vs. Iksu i finalen. På lördag avgörs det hela, då ska vi vara där. Synd att vi inte får vara med på planen, men det kommer tjejer.

Just nu sitter jag här vid datan i mitt sovrum med ett infekterat öra, inte bra. köpte några örhängen häromdagen som antagligen inte var så bra för mitt öra. Inget att göra åt, får glädjas åt att det är hela 17.3 grader här utanför och det måste ändå betyda att det är sommar! Men jag har hört att det skulle bli kallare på tisdag igen. Hoppas de har fel, precis som de brukar ha.

Dagen efter

Just nu känns ingenting bra! Allt började så bra igår kväll, varför skulle det bli såhär.
Tyvärr har jag ingen lust att skriva något om gårdagen, kommer endast lägga upp några bilder från förfesten.

image33
Jag

image37
Krill

image34
Storm

image35
Maria & Lovisa

image36
Thea

Inför kvällen

Då var väl tanken att jag skulle skriva något idag igen!
Men vad? Har inget roligt att berätta, har inte hänt mycket idag, jag har endast jobbat i några timmar och sen varit på kalas och nu sitter jag här. I väntan på att tjejerna ska komma. Får hoppas att det finns mer att skriva och berätta om när de så småningom har dragit sig iväg, vilket kanske inte blir föns imorgon, vem vet!

Älsklingen har jag iallafall slängt ut ur lägenheten inte än, men snart. Just nu sitter han där med sitt köra xbox och spelar ett av de två spelen "jag" köpte till honom igår. Kanske var dumt av mig.

Har ett stort problem, som jag vanligtvis brukar ha vid den här tiden på kvällen inför utgång. Vad ska man ha på sig? Sen slänger man på sig något man änd använt de senaste 3 gångerna och sen är det bra med det. Men inte idag, försökte hitta något nytt igår, men icke! Funderar på att ta en bikini överdel kanske. För vågat? Jag får rådgöra med tjejerna när de kommer.

Nej, man kanske skulle ta och göra sig iordning så mycket som går. så får vi se vad jag får på mig för kläder sen.

Tänk på vad du säger

Tre väninnor satt och skvallrade för varandra vid förmiddagskaffet när den ena sa:
- Tycker inte ni det också är konstigt?
- Vadå, undrade de båda andra nyfiket.
- Jo, när jag sugit av min gubbe Stig så är hans kulor iskalla.
- Konsigt, sa den andra, det är Stures också.
Hur är det med din gubbes då? frågade hon den tredje.
- Ni är ju äckliga båda två. Aldrig att gubben skulle få stoppa apparaten i min mun.
- Det du säger är bara dumt, sa de båda andra. det är ju det bästa sättet att få behålla gubbe sin.

Efter en vecka träffades de igen och då hade den tredje en rejäl blåtira på ena ögat.
- Vad har hänt med dej? frågade de andra två.
- Det ska jag säga er. Jag gjorde som ni sa och gick hem och sög av gubben min. Sen sa jag att det var konstigt att hans kulor var varma när Stig och Stures var kalla!

Vuxenlista

Körkort: Ja
Bil: Ja
Matservis: Nej
Soffbord: Ja
Ica-kort: Ja
Hemförsäkring: Inte än
Eget boende: Ja eller är sambo, men det räknas väl?
Fast inkomst: Nej
Köksbord: Barbord
Finglas: Ja, farmor förser mig med sånt! haha
Betalkort: Ja
Toarullehållare: Ja
Duschdraperi: Ja
Barn: Nej
Sambo/make/maka: Sambo, Ja
Spelar Bingolotto: Nej
Tippar på lördagar: Nej
Internetbank: Ja
Organiserat skafferi: Haha, Nej
Färsk mat i kylskåpet: Ja
Slänger dina håliga sockar: Ja
Går på reklamer på tv: Klart man gör, har man inte provat kan man inte säga något.
Har fläckbortagningsmedel hemma: Nej
Pensionsfond: Nej
Sopsorterar: Nej
Prenumerar på någon dagstidning: Nej
Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning: Nej
Letar middagstips: Nja
Blir arg när skorna inte står på sin plats: Nej, hatar bara när det ska stå 20 par frame, älskling!
Får majoriteten av post i räkningsform: Nej, bara reklam
Har en stavmixer: Ja
Äter söndagsmiddag: Nej, eller jag äter middag varje dag.
Försöker att inte svära: Nej
Sorterar tvätt: Ja
Har en krok i badrummet märkt “Gäster”: Inte en krok men en handduk
Mobilabonnemang: Ja, Telia
Hemtelefon: Japp sen i tisdags
Veckohandlar: Handlar jämt känns det som
Medlem i hyresrättsföreningen: Nej
Gardiner: Klart
Dukar: Löpare om det räknas
Överkast: Ja
Kuddar för prydnad: Ja
Fler än 5 kryddor hemma: Har nog 5 precis
Fruktskål: Jajjemen

Sagan om Saz

Då ska jag berätta sagan om Saz, den börjar straxt efter mitten av 80-talet, ca 2 mil utanför Örebro. När jag var liten var jag en riktig vilde hemma, slogs, gapa och skrek. På dagis sa de att jag var en lugn liten tjej, mamma trodde inte de pratade om rätt flicka.

Nu när jag växt upp är jag den mer lugna typen, men även solen har sina fläckar. Flyttade från huset jag alltid bott i för snart 2 år sedan, har hunnit med att fylla 22 år och tillbringat snart 6 år med min älskling, Niklas.

Min fritid spenderar jag mest åt den sport (innebandy) som tagit över mitt hjärta. Har nu spenderat 12 säsonger i den blå (ibland vita) Kumla tröjan och jag trivs som fisken i vattnet. Just nu spelar vi i Div.1 Västra med elitsatsning. Har under de här 12 säsongerna spelat i elitserien och även varit med på uttagning till u19 landslaget.

Något annat som gärna får ta upp min tid är min Nikon D90, det bästa köpet jag gjort. Har länge tyckt om att fota, men då har det mest varit för att bevara ögonblicket.

Sen har vi ju mina underbara vänner som betyder så himla mycket för mig, ni vet vilka ni är! 


Kommer fylla på den här sidan inom en snar framtid!

Kan ej förstå

Varför ska det komma mera snö nu? Helt onödigt.

Känns bra

Tränade för första gången idag efter att jag trampade snett förra förra helgen. Nu känns det bra, vilket jag är väldigt glad över, visst är fotleden lite stel men vad kan man räkna med. Svårast att ta en kurva åt höger. Men imorgon är det match, får iallafall sitta med på bänken. Kom igen nu tjejer! Nu ska vi visa vart vi bör spela.

Inget att göra

Sitter hemma ensam och har inget för mig, sitter och funderar lite på vad man bör göra med sitt liv. Ska man plugga till något, men vad isåntfall, har en del små planer på vad det skulle kunna vara, men vet inte riktigt om jag skulle klara av det. Övning ger färdighet som de brukar säga, även jag. Skönt att få stöd från dig älskling, du förstår mig och stöttar mig hela tiden, helt underbart. tycker inga idéer är konstiga utan låter mig hållas. Du är BÄST!

Så i brist på något att göra, något att ta kort på så kom denna lilla figur till liv, bredvid mig på databordet.

godis

Förövrigt har jag mest jobbat idag, har även hunnit med en sväng till älsklingens farmor och ätit påskmiddag. Gott, men börjar redan bli hungrig igen. Får bli en macka o fil sen, plus lite tv tittande.

Vitlock

Vitlock
Ibland vågar även jag visa mitt rätta jag!

Ursäkta

Ber alla min trogna läsare (om några sådana finns?) om förlåtelse pga dålig uppdatering. Under den här tiden när jag varit frånvarande från internet har det hänt en hel del. Kanske just för att internet inte varit ett alternativ. Vad vet jag. Nu en kort återblick av det ni missat.

Börjar med i lördags då det var flyttning som gällde för hela slanten. Går upp tidigt, kände mig som ett barn på julafton, vaknar tidigt och kan icke somna om för att man är för nyfiken/spänd för det som komma skall. Går upp äter frukost och börjar packa ihop de sista av kläder och diverse saker som ligger kvar i rummet. När alla (vilka är jag, mor och far) är färdiga med frukost och inpackaning bär det av mot Kumla. För att lasta in alla mina kartonger i lägenheten. Shit vilken röra. Plockar upp älsklingen på vägen. När alla kartonger har lämnat bilen åker vi ut till Ikea. Allt skulle handlas, Sveriges största shoppinglista som jag förövrigt glömt hemma i lägenheten. Inget att göra åt, bara att åka hem igen, tyckte alla utom jag. Bara att hänga på. Åkte ut till Jakobssons istället för att kolla på en säng som de hade speciallerbjudande på. Ingen vidare skön säng tyckte jag, på tok för mjuk. Hittade däremot ett fint soffbord, en tv-möbel och två barstolar. Åkte alltså inte helt i onödan. Hem till lägenheten för att bära upp dessa saker. Sen blev det lunch, PIZZA! Välbehövligt och gott. Sen for vi ut till Ikea igen, denna gång med lista. Sprang runt där i ungefär 2 ½ timme. Tror aldrig jag varit ute på Ikea så länge förut och handla ja det kan man nog säga att vi gjorde. Hem och försöka å in de nyinköpta grejerna i lägenheten för att sedan börja att montera ihop för att få någon som helst ordning. Soffor och sängar kom först på plats. Detta blev även den första natte i lägenheten, mysigt fast att det ekade som bara den.


Dagen efter alltså söndagen bar det iväg mot Göteborg för första kvalmatchen, var grymt laddad. Denna match var dock inte min, trampade snett. Dumt att säga att det var på matchen men det låter ju bättre, men om sanningen ska fram så var det faktiskt på det tragiska sättet att det hände innan matchen, på uppvärmningen. Allt som kändes så bra fram tills dess. Allt bara försvann, på med linda och sen högläge i 15-20 min. Av med lindan och Fine! Inte ont någonstans, foten fullt rörlig, ut och värm i korridoren. De första joggingstegen känns underbara tills känseln börjar komma tillbaka, fan där sprack det igen. Inte en chans att det skulle fungera. Inte nog med det så gick ju matchen pissdåligt. Förlust med 7-5. Sista målet i öppen kasse. varför har hela den här säsongen varit emot oss? Avresa hemmåt inga speciellt muntra miner. Hemkomst ca 00.40, efter ett mat stopp på det uppskattade Mc Donalds.

Ny vecka och måndag, Besök på Ikea igen, en hel del som saknades efter lördagens shopping blev införskaffat denna dag. har även fått tillbaka min rethosta som jag hade för några veckor sedan. Hostar så jag får upp det som nyss åkt ner. Ja ni förstår. Älsklingen tyckte det var skoj, har blivit retad som bara den för innan drack jag ungefär en halv cider 2.25. Han trodde inte jag klarade av den. Så mobbad har jag blivit hela veckan sen dess, tro mig!

Tisdag gick åt att fixa och dona inne i lägenheten med det mesta. Plocka upp kläder, kapa köksbordet som var lite förlångt och massa annat.

Onsdag jobbar dag, hade även en tanke att gå ner till träningen efter jobbet men så blev det inte. Mor och far kom förbi och oljade in borden och lämnade gardiner som mor hade hjälpt oss med att sy. TACK! Blev så fint att få upp gardinerna, det såg så tomt ut utan dem. Förstår mig inte på folk som inte har gardiner.

Torsdag alltså idag, har vi även varit ute på Ikea för att köpa balkong möbler. Men självklart vart det lite fler saker.
Sedan kom mor och far igen för att olja in borden en andra gång. är inte riktigt så händig så jag klarar det själ, men nästan. Sen ner en sväng till träningen för att kolla läget, åh så sugen på att träna som jag blev när jag satt där. Det kändes nästan bara jobbigt att man hade åkt ner. Men på söndag då j*vlar ska jag försöka snöra på mig dojjorna och ta med mig klubban och träna lite. När jag kom hem så satt älsklingen och kollade på innebandy, Storvreta - Warberg, satte mig snällt och kollade jag med. Storvreta vann i sudden. Sen satte jag mig här vid datorn för att installera internet, sånt kan jag. kanske är mer tekniskt lagd iallafall. Så nu har vi iallafall ett fungerande nätverk. Så jag ska kunna skriva här oftare.

Det blev en ganska lång resumé av det som varit, hoppas det inte gör något. Nu är iallafall jag klar för idag. tråkigt nog blev det inga bilder, det sturlade bara ihop sig, så ni/jag får nöja er/mig med endast text denna gång.

Tack för mig och god natt!

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0