Skridskoprinsessa

Idag har vi varit på invigningen av XXL Sport, riktigt stor och fin butik, med hur mycket saker som helst. Hade inga planer på att köpa något speciellt åkte mest med för att älsklingen ville dit och kolla. Men med mig hem fick jag ett par skridskor som jag antar att jag kommer att få nytta av längre fram, 499:- kostade dem och de var nedsatta från 3000:- eller något sånt. Jag har räknat med att mina fötter har slutat växa nu så jag borde kunna ha dem ett bra tag ;)

Ikväll väntar veckans första middag med familjen, vi ska fira pappa som fyller år idag, GRATTIS!! Det blir jag, pappa, mamma och bror som ska ut och äta. Älsklingen jobbar så han får vänta tills på fredag ;) Om det inte blir ändrade planer vill säga, vilket jag måste säga att jag hoppas på!

Vecka 41

Without size!

Frustrerande att gå på gallerian och hitta så mycket fina höstkläder ännu en gång, utan att veta vad man ska ha för storlek när magen väl är borta. Visst är det lite så att när man inte "kan" köpa något och inte ska köpa något hittar man hur mycket som helst och när man verkligen bara måste ha något så hittar man inget, utan får nöja sig med den bästa man hittar och som då inte känns helt 100.

Fick iallafall med mig lite kläder hem, en kofta, en topp och ett par byxor. Så nu får jag iallafall känna mig lite höstfin jag med ;) Hade tänkt att beställa lite som inte fanns i rätt färg och storlek oså nu när jag kom hem, men det var ju lika slut på nätet, så så var det med det!

Tack bästa Sandy för att du följde med som sällskap :D Guld värt!!!

Övertid

Usch ja, nu går vi på övertid och det känns inte allt för skoj. Iofs bara med en dag men varje dag känns jätte lång och man vågar knappt röra sig ute själv ifall det skulle dra igång. Älskling jobbar kväll och det är inte heller så himla roligt att vara själv hela kvällarna. Laga och äta mat själv, mysa själv i soffan. Som tur är har jag mina älskade vänner som håller mig sällskap. ♥

Morgonmys

Dajja kom förbi på lite morgonmys med frukost och nu sitter vi i soffan och spelar Wordfeud mot varandra. Sociala! Snart kommer Marie och gör oss sällskap.

Fredag idag och älskling slutar kl 14, så snart är det helg. På söndag drar innebandyn igång på allvar, så då blir det "roadtrip" med innebandyfruarna, iofs är det bara in till Örebro men det är mysigt ändå.

Rastlöshet

Har nästan börjat klättra på väggarna här hemma för att jag är så rastlös. I tisdags så kom pappa hit med äpplen så då blev det till att baka äpplekaka, passade även på att tvätta lite och diska, försöka hålla lite ordning här hemma så det inte blir allt för stökigt.


Igår hade jag, Sandy och Dajja frukost här hos mig med nybakade frallor och morgonmys. Sen flyttade vi oss till soffan och kolla på tv och spelade Wordfeud, jag som aldrig skulle börja spela och framförallt inte bli fast. Så gick det med det. Är inge vidare bra men det är skoj ändå. Så vill ni vinna över någon så säg till!! ;)

På eftermiddagen åkte jag och älsklingen till gallerian och shoppade lite, hittade fler snygga kläder jag vill ha så nu får du se till att komma ut lilla hjärtat. Blev iallafall två par lite varmare skor som jag kan ha sen när det blir lite kallare. Jag som aldrig använder vinterskor utan brukar gå runt i sneakers året om, har väl insett att ska jag hålla mig frisk och inte dra på mig onödiga förkylningar nu så är det bra med varmare skor under vinterpromenaderna. Alla blir vuxna någon gång ;) Köpte även en kudde till barnvagnen, så vi en i reserv ifall de behöver tvättas vilket jag antar kommer behövas med jämna mellanrum.



Idag har jag varit väldigt trött, vaknade mitt i natten av att någon ringde fel 3 ggr! och då hade han även ringt vid 23 tiden också. Sen har jag väldigt svårt att somna om nu, så det är extra jobbigt. Vaknade vid 8 och så åt jag frukost och kröp ner i sängen igen och kollade på tv och somnade om, vaknade inte förns Sandy skicka sms vid 12. Gick upp för att göra mig lite i ordning och åkte med Sandy till Sofie och Casper. Annars hade jag nog legat kvar i sängen än och varit super trött, bra att du sysselsätter mig hjärtat.

1 vecka ♥

Nu börjar det närma sig, 39 fulla veckor idag. Drömde i natt att de ringde från förlossningen för att boka in igångsättning den 9 oktober. Hoppas verkligen att det inte blir så utan att du kommer ut till oss snart. För mina revbenen orkar inte mer ;)

Har tillbringat större delen av dagen i sängen och kollat på tv. Vilket har varit väldigt skönt, behöver nog all vila jag kan få. Snart är det 4 stjärnors middag, Halv 8 hos mig och idol hos Dajja, så kvällen är uppbokad.

Fredagsmys

Igår var jag fullbokad hela dagen, började med ett besök hos farmor och farfar med fika innan jag fick köra älsklingen till jobbet. Sen hem till mormor och hälsa på medans jag väntade på att Thea skulle sluta jobba.

Luncha med Thea och det blev en massa prat som vanligt, vi ses för sällan och jag vet att jag säger det varje gång. Sen hem till mor och far och slängde mig på soffan i väntan på att de och älsklingen skulle komma hem från jobbet. Det beställdes pizza och så blev det soffmys med Idol och Doobidoo.

En intensiv dag då jag vaknade vid 7 och inte lyckades somna något på dagen, så var rätt trött när jag kom hem. Jag som brukar sova ungefär 2 timmar mitt på dagen för att orka med.

Idag är det gameday, så jag och mina innebandyfruar ska åka ner till hallen och kolla på karlarna. HEJA HEJA!!

Fortsätt att gissa datumet för när bebis kommer här...

När kommer bebisen?

Några har börjat gissa när vårat hjärta ska komma, så tänkte skriva upp det här för att själv kunna hålla reda på det och se om det är någon som har rätt eller vem som kommer närmast. Ni är inte jätte många som läser men några iaf så vill du vara med släng in en kommentar så uppdaterar jag listan. Ett datum (inte tre Dajja ;) ) och kön. Kan slänga in med att det är beräknat till den 26/9 så har ni lite att gå på.

Mormor: 24/9, Flicka
Sandy: 25/9, Pojke
Krilla: 27/9, Pojke
Niklas: 27/9, Flicka

Mange: 28/9, Pojke
Maria: 28/9, Flicka
Sofia A: 30/9, Pojke
Thea: 1/10, Flicka
Emma E: 1/10, Pojke
Anna-Karin: 3/10, Pojke
David S: 4/10, Pojke


Vilket kön?

Fast att jag har velat veta från dag 1 vad vi ska få, har jag ändå lyckats hålla mig efter att ha fått ett "jag kan tyvärr inte se" vid rutinultraljudet. Nyfiken som bara den är jag så det är lite kul att kolla vad myterna säger.

Magens form: Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån. Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.
Kommentar: Har väl varken toppig eller bred, men är nog mer toppig än bred iaf.

Pigmentrand på magen: Lång tydlig rand. Ingen rand.
Kommentar: Rand upp till naveln.

Babyns hjärtfrekvens: Hjärtfrekvens under 140 slag/min. Hjärtfrekvens över 140 slag/min.
Kommentar: Har haft både över och under 140 slag/min.

Halsbränna: Mycket halsbränna. Lite eller ingen halsbränna.

Babyn hickar: Lite eller inte. Mycket.

Babyn sparkar: Mycket. Lite mindre.

På ultraljudsbilderna: Håller händerna mellan benen. Håller händerna någon annanstans

Var i magen babyn ligger: Babyn ligger högt. Babyn ligger lågt.

Blödande tandkött: Mindre blödande. Mycket blödande

Utputande navel: Senare under graviditeten. Tidigt i graviditeten.
Kommentar: Har inte utputande navel än så antar att det räknas som senare i graviditeten ;).

Mammans illamående: Inte alls eller lite. Mycket

Go fika

Efter besöket på USÖ, var jag och Sandy bjudna på fika hos bästa Maria. Mycket gott och trevligt. Chokladrutor med tosca och kladdkakemuffins bjöds det på. Sen åkte jag och handla lite och gjorde lite mat när jag kom hem. Slog mig ner vid datorn för att kolla efter lite nya gardiner och hitta flera som jag vill ha. Så nu ska det rådfrågas hos min kära sambo som också gärna vill vara med och bestämma.

Tog en tupplur på två och en halv timme och sedan blev det att lyxa till det lite med potatisgratäng och kött, lite ska man få skämma bort sig när man är själv hemma på kvällarna.

Stammis

Känns som om besöken på Specialistmödravården har blivit lite av våran grej, en del föräldrar gör endast ett besök, vissa gör två. Idag väntade vårat femte(!). Efter att få ha gjort två KUB-test i början av graviditeten för att datumet var lite felberäknat första gången, ett rutinultraljud, ett tillväxtultraljud och nu idag var det för att kolla så att busungen låg åt rätt håll.

Precis som tidigare såg allt bra ut, som tur var så det blev inget vändningsförsök eller inplanerat kejsarsnitt. "Klar för leverans!" var barnmorskans ord och det hoppas jag verkligen att det blir snart. Trycket på revbenen ökar för varje dag känns det som och nu kan det inte vara mycket plats kvar där inne.

Lugn och ro

Två lugna och sköna veckor väntar mig, med mycket sängliggande och tv tittande, tänkte jag när jag i fredags åkte från jobbet. Men så har det inte blivit, det har mina vänner sett till och det är jag faktiskt glad för. För dagarna skulle inte gå så snabbt om jag bara låg hemma och väntade. Självklart finns det tid för vila också och sover gärna en stund mitt på dagen och går och lägger mig hyffsat tidigt på kvällarna.

I måndags var jag och Sandy på Gallerian och shoppade, blev inte så jätte mycket för min del. Finns så mycket snygga höstkläder jag skulle vilja köpa men känner att jag får vänta och se så att inte allt blir för stort. Men lite ljus blev det, bäst att passa på när älsklingen inte är med. Sen hem för att sova och kolla på tv hela kvällen, Dajja kom och gjorde mig sällskap ett tag.

Tisdagen var det besök hos barnmorskan och sedan hem och sov ett tag. Blev bjuden på mat hos Sandy och Mange, de skämmer bort mig så det är nästan pinsamt. Supergott var det och det var skönt att slippa göra mat själv.

Idag har jag ätit frukost med Marie och Sandy på Sveas och sen har det blivit lite mer sömn och nu är det snart dags att göra något att äta.
Så fullt upp det har jag och resten av veckan ser ungefär likadan ut.

v.39

Nu är förlossningsväskan packad och vi är redo, bara lite småsaker som ska ner, så som något att tugga på för att få lite energi om man nu kommer att vara sugen på det, men går det inte åt under förlossningen så kommer det nog garanterat att gå åt efter ;).

Igår var vi hos barnmorskan igen, och hon blev lite osäker på om bebisen vänt sig åt fel håll såhär veckorna innan förlossningen, hon tyckte det kändes så hårt upptill vid revbenen, så antingen har busungen vänt på sig eller så har h*n en riktigt benig rumpa. Ingen Beyoncé här inte. Även hjärtljudet hördes tydligare ovanför naveln, vilket det inte ska göra. Så imorgon väntar ett ultraljud för att säkerställa att h*n ligger rätt.

Ledig

Då var man färdig jobbad för i år, känns både väldigt skönt och väldigt konstigt. Ikväll kommer jag säkert ställa klockan på 04.45 som vanligt på söndagskvällarna. Allt börjar komma på plats här hemma, mamma och pappa var här igår och hjälpte till lite. Pappa och jag provade babyskyddet i bilen och jag tror jag har fått kläm på hur den fungerar, kändes som ett mysterium först när jag bläddrade i instruktionsboken.

Jag har börjat packat väskan som ska med till förlossningen. Som vanligt när jag ska packa har jag jätte svårt att packa allt i förväg och gör det gärna i sista stund för att veta att allt är med. Men denna gången vet vi ju inte när vi ska åka och allt måste vara klart, annars kommer vi inte få med oss hälften. Så det blir nog att försöka packa klart allt imorgon.

v.38

37+2 idag och vi är inne i vecka 38. Börjar bli lite trött på det här nu, så snälla hjärtat kom ut. Läste att enligt forskning avgör gener hur länge barnet stannar. Att bebisen ärver det från mamman och pappan. Niklas föddes 13 dagar före beräknat och jag 9 dagar efter beräknat alltså borde det bli 4 dagar innan beräknat. 22 September, ska vi säga så?

Slänger upp lite bilder på magen, inga höjdarbilder, men orkade inte ta fram stativ, kamera, fjärrutlösare och hela kitet.


Jag lever!

Om ni började undra, så lever jag! Först många uppdateringar och sen inga alls. Det har sin förklaring, jag har jobbat och inte orkat med så himla mycket mer än så. Nu går jag in i min sista arbetsvecka imorgon innan föräldraledigheten. 4 ynka pass kvar, på fredag tar jag ledigt ett bra tag framöver.

Dagarna går, sakta men säkert. Men det har iaf varit skönt att göra något istället för att bara sitta hemma och vänta, även om det tagit musten ur mig emellanåt. Men nu ska jag slänga mig i sängen med min hemmagjorda smartiesglass och kolla på idol.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0