GOD JUL!

Dan före dan för dopparedan!

Idag har vi haft en mysig hemma dag, började med att kolla julkalendern och sedan frukost. Började städa lite och sen kom mamma och pappa på fika och hämtade ett bord som vi ska ha på julafton.

Fortsatte att städa och sedan blev det mat och sen kröp vi upp i soffan och tittade på julfilm, Grinchen. Sen har jag även gjort fyllning till jultårtan, hoppas den blir bra. Annars vlir det nog ingen efterrätt på julafton ;-)

Imorgon blir vi miljonärer, då väntar uppesittarkväll med Sandy, Mange och Vera. Sen hoppas jag att även Dajja och Petter hinner komma en sväng.

Pepparkakshus

Årets resultat, ja det står ju upp iaf. Första gången jag ritar en egen mall och gör huset helt från grunden. Dick andra året som jag bygger hus, förra året köpte jag ett färdigt som bara var att sätta ihop och dekorera. Så nästa år kan det bara bli bättre, om det blir något hus nästa år.


Gunghästen

Tekniska tjejen!

 
Nellies favorit sysselsättning just nu är ipaden, så fort hon ser den ska hon leka med dem och får hon inte blir hon en trotsig treåring som bara slänger sig rakt bakåt på golvet och skriker. Men när hon får leka med den eller när hon kan ta den själv så sätter hon sig på golvet eller i soffan och låser upp den, sen börjas det, mamma, mamma, mamma. Då ska man slå in koden för att låsa upp. Sen är hon hel nöjd, sitter och drar fram och tillbaka bland appar och mappar, trycker på sin mapp eller spelmappen, men oftast sin egna mapp och startar något av hennes "spel". När hon tröttnat så trycker hon på knappen och börjar om.

Senilvarning

Ibland undrar man om man håller på att bli gammal, äldre blir jag ju, det har jag räknat ut, men gammal? Nu? När jag pratade med mamma förut i telefonen så skulle jag fråga något och glömde totalt bort var det var, men medans jag tänkte vad det var jag skulle fråga så kom jag på massa annat, men inte just det som skulle frågas. Men det var bra att jag fick tänka efter för då fick jag svar på de andra sakerna.
 
Sitter och tittar på tv i soffan, bestämmer mig för att flytta in till sovrummet så jag kan fixa lite på datorn samtidigt som jag kollar på tvn. Tar med kortet och sätter den i sovrumstvn, men sen då? Jo efter ca 30 min kom jag på att jag inte hade tryckt igång tvn, så nu missade jag iallafall det jag skulle se. BLÄ!

Pepparkaksbak

 
I måndags kom morbror Viktor hit och bakade pepparkakor med oss. Vi hann dok bara med ett pepparkakshus, vilken tid det tar. Så jag fick baka klart kakorna med degen som var kvar dagen efter. Nellie tyckte nog det var godast att äta degen.
 
Jag gjorde även hjärtan som jag har hängt i granen. Jag hängde dem rätt långt upp så hon inte skulle nå dem, men ändå har hon lyckats ta ner två stycken och kommit smaskande på dem. Hur lång har hon blivit??

Goda vänner

Vilken underbar helg det har varit, en heldag på lördagen med vännerna och även söndags kvällen spenderades med goda vänner. Igår åkte vi hem till Thea och Fredrik och hade glöggmys med dem, Krilla, David, Maria och David. Super mysigt då snön föll ute och julpyntat hus. Vi hade knytis så det fanns en hel julbuffé med massor av gott. Saffransbullar, pepparkakor, ostar, mjukpepparkaka, Rocky road, choklad i alla former, julkulor, cheesecake, whiskytoppar, glögg och julmust.
 
 

Det blev lite julklappsutdelning också, Krilla hade gjort så fina magneter åt oss alla med kort på och till Nellie hade de köpt en bamsesaga med bok och cd. Pyssliga Thea hade gjort en pärm med massa olika recept och bilden på oss. Det roliga med pärmen är att recepten i den är sånt som någon av oss bjudit på vid något tillfälle. Nu ska vi hjälpas åt att fortsätta fylla den med nya recept. Vilken rolig idé va? Idag har vi hunnit med lite fix här hemma och sen har vi varit ute en sväng och åkt pulka, vi var alldeles rödmosiga när vi kom in. Ikväll kommer morbror Viktor hit och bakar pepparkakor med oss. Ska även försöka oss på att göra ett eget pepparkakshus.
 

Julbak

Igår hade vi det årliga julbaket med vännerna, tyvärr fick Dajja och Petter förhinder och Mange skulle iväg på annat håll, men inte backade vi för det. Niklas fick ta hand om våra små medans jag och Sandy bakade. Oj så vi bakade, det blev julkolor, både chokladkolor doppade i mjölkchoklad och vanliga smörkolor, skumtomtefudge, trillingnötter, knäck och bounty. Dajja oh Petter tittade in en svöng efter deras julbord, innan de åkre hem för att måla i deras nya lya. Vi åkte vi och köpte lite pizza och gotta oss med, sedan blev det bad för småtöserna.
 
 
Sen slog vi oss ner i soffan för att kolla innebandyn, Dajja och Petter kom återigen och spenderade resten av kvällen med oss. Vi mumsade på en Apelsin och pepparkakscheesecake under matchen som jag hade slängt ihop. Tillslut kom även Mange hem och hela gänget var samlat :-)

Snökaos

Här, precis som i större delar av landet har/är det snökaos idag. Snön har fallit sedan igår vid lunchtid någon gång. Morse vaknade jag kl 7, så jag passade på att duscha och göra mig ordning och sen vakna Nellie, så då kröp vi ner under filten och kollade på julkalendern. Sen blev det frukost och lite mer fix här hemma innan vi begav oss i pulka ner till bilen då de inte hade plogat än och klockan var ändå halv 10.
 
Niklas hade varit snäll och slagit på värmare till bilen åt oss, trots det fick vi skrapa av snön från rutorna. I snömassorna runt bilen klev jag runt och tillslut kom vi iväg för att hämta Sandra och Idun. När vi stod och vänta på att de skulle komma ut till bilen fick jag skyffla bort ännu mer snö från rutorna. Mot biblioteket på rim & ramsor, skönt att få komma in i värmen en stund, ut igen och ännu en gång skyffla bort snön.
 
Hem och äta lunch och sedan somna Nellie och jag kröp upp i soffan under filten och läste lite ur den bok som nog är mest populär just nu, tantsnuskboken Femtio nyanser av honom, klart jag också ska läsa den när alla andra säger att den är sååå bra. Jag måste medge att den är riktigt bra och då har inte jag läst speciellt mycket och än har det inte hettat till. Sen när Nellie vakna blev vi lite rastlösa så jag tog fram målarfärg så Nellie fick kladda lite. Hon kommer nog bli konstnär
 
 

Första advent

Igår var det första advent och här hemma tände vi såklart det första ljuset, ute var det riktigt kallt. -15 grader och ut skulle vi. Vi åkte in till Örebro och gick på julmarknaden i Wadköping. Det fanns hur många fina kransar som helst. Hade lätt köpt en eller två ;-) om jag hade ett hus. Nellie fick se hästar och var helt till sig. woow, woow satt hon och sa i vagnen. När vi kände oss klara så åkte vi hemåt och stängde och köpte lite julklappar, så nu är det klart också. Förra året så vi att vi skulle vara klara innan december och vi klarade det nästan. Så nu ska vi bara njuta och ha det mysigt ändå fram till jul.

Idag har vi varit hemma hos Sandy och Vera och lekt lite och sen när vi som hem kom Sandra och Idun förbi och busa lite mer. Även Dajja tittade in en sväng. Nellie blir sådär glad när det kommer folk på besök, vi duger tydligen inte längre. Hon blir alldeles uppspelt och springer runt, ska visa alla saker, busar, dansar och leker tittut bakom gardinen.

Vilka paket är till mig?

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0