Snuttan

This means war...

Igår tog vi lite barnledigt båda två, för första gången. Nellies mormor och morfar var här och tig hand om våran älskling medans jag och Niklas gick på bio och var ute och åt mat. Kändes jätte konstigt i bilen, så tomt. Vi gick på This means war som hade premiär i fredags, jag tyckte den var riktigt bra, Niklas också men han tyckte att det skulle ha varit lite mer action i den.

När filmen var slut gick vi till Grekiska kolgrillsbaren och åt lite mat innan det var dags att åka hem igen. En riktigt mysig eftermidsag/kväll och Nellie hade sköt sig utmärkt och nästan varit för snäll ;) Men det känns ju bra att man kan lämna ifrån sig henne om man skulle behöva och veta att det inte är några problem.

Idag har Sandy varit här och fikat innan hon började jobba, annars har det inte blivit mycket gjort. Vilket också är rätt skönt. Nu är det tvkväll.

Håller balansen

Chocolate chip cookies



150g smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200g choklad
 
Smält smöret. Blanda ihop smör, strösocker och råsocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lätt och fluffigt. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör och äggblandningen och rör ihop, rör inte för länge, bara så att det blandas ihop. Hacka chokladen i stora bitar och rör ner den.
 
Lägg kakdegen i högar på en plåt med bakplåtspapper. Det får plats ungefär 5 st kakor per plåt, beroende på hur stora du gör dem. Så se till att sprida ut dem. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 min, eller tills kanterna börjar få färg. Låt dem svalna på ett galler.

Fredag, lördag, sön...

Fredagen spenderades hemma för att städa upp den värsta röran. Tillslut var även jag rätt nöjd, efter både diskning, dammsugning och tvättning. Hann till och med att baka kakor. På eftermiddagen kom Maria på fikabesök, inte så ofta vi träffas nu förtiden, vilket är riktigt tråkigt! Men lite fika blev det och lite prat och Nellie fick visa hur duktig hon är på att hoppa i hoppgungan. När Maria gått hem så var det bara att sätta igång med mat och fixa ordning oss för att åka på kalas till Niklas kusiner. Kom hem runt 10 igen efter att Nellie varit super trött och gnällig och absolut inte kunde slappna av med allt folk runt omkring sig. Så vi slog oss ner för att kolla på Big brother, ja jag kollar på den skiten. Är för nyfiken för att sluta!! ;)

Idag har det varit innebandy för hela slanten, vi tog en promenad till hallen i det fina vädret. Vinst, åh vad jag gillar vinster! Matchen var däremot inte någon höjdare, tyvärr! Sen åt vi bara lite mat i stort sätt och åkte tillbaka till hallen, men den här gången tog vi bilen. Kumlas tur att ta hem 3 poäng! Det gillar vi också, är ju en kumling i hjärtat, de blå färgerna går aldrig ur ;)

Hem och göra lite mys mat och kolla på melodifestivalen och nu sitter jag här och ska snart bege mig till sängen. Imorgon blir det bio och mat på kolgrillsbaren, tumme upp!

Tack Emma!

Så här i melodifestivaltider så kom vi in på att kolla på gamla klipp från mellanakterna när Björn Gustafsson hade dem. Carina Berg låten ♥ blir lika glad varje gång jag hör den. Då kom jag att tänka på Emmas små dikter hon gjorde när vi bussade till Schweiz med laget. Där hon utgick från hans dikt i en mellanakt och skrev om den så det passade in på våran resa.

När jag letade efter dem hittade jag även den här sköningen, som hon framförde på våran avslutning 08/09. Så klockren!!


Nu har denna säsong gått till ända
och man kan undra vad som härnäst ska hända.

Att säga några ord känns som min plikt
och vad passar väl bättre än just med en dikt?

Bekännelser från en liten kapten
om än rätt slö och ofta sen,

men nån måste ju leda detta lag
och jag är oerhört ärad och stolt att det är jag.

Först vill jag säga till Jennie och Jossan
jag vet hur det känns att alltid drass med morsan...

men hur jobbigt det än kan vara
så visst är våra mammor helt underbara!

Och systrarna sisters, mina målvaktsjävlar
jag diggar er -förutom när vi tävlar.

och Atterfors och Krilla, vår poängplockarduo kan jag inte klandra,
jag bara undrar när ni ska passa nån av oss andra?

Lillis eller Skrutten kallas visst en tjej
jag vet inte vem hon är, men hon är tydligen rätt lik mig?!

Att se världen genom en lins
är enligt Saz det bästa som finns.

Alexandra och Alice är två tjejer som är sköna,
den ena är en yoghurt, den andra en höna.

Stefan är en snubbe som också är skön
men jag vågar inte säga nåt om honom för det är han som betalar min lön.

Och efter halva säsongen så kom Anna.
Jag undrar fortfarande varför hon stanna'.

Och har du problem med Intersport ska du se
att allt det där ordnar Lasse P.

Maria och Sandy är två riktigt härliga tjejer,
även fast man inte riktigt förstår vad Sandy säger..

Frivillgt ett helt år här med oss -han måste vara körd
eller så är Giorgietto bara en riktig innebandynörd.

Så har vi våra "blondiner" Pavan och Lund
drar man ett skämt så fattar dom om en stund.

Men Sandra Mattsson, hon är bäst!
Får jag slippa nästa beep-test?

Vickan hon har kontroll
på betyg, snowboard, klubba och boll.

Nisse, Nisse, detta var vår nionde säsong.
Får jag aldrig bli av med dig nångång?!

Om målbilder och glädje predikar en vis man.
Han är snygg, sexig, singel och Andreas heter han!

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger opp.
Visst har Winnerbäck rätt, eller vad säger du Soffy-propp?

Fanny, en riktig kämpe och snabb som pilen,
även chaufför till den inte lika snabba Hovsta-bilen...

Marie, Marie, Mary-mört.
Vad sägs om en liten sarg-spurt?

Häppåre Peter, våran Bäver.
Du finns i mitt blå-vita hjärta "foräver".

Trots att hon inga pucklar har
är hon vår Kamel och inte dromedar.

Om du tycker att tågluff med Kapple låter som en bra idé
kan du i sommar hänka på henne och Linda P.

Och Therese vår Asien-resenär.
Välkommen hem och stanna här!

Sist och faktiskt minst, men inte att förglömma
om Anna Bengtssons handleder kan vi andra bra drömma.

- Så vad är det jag nu vill ha sagt?
Det är tack vare er som jag förlängde mitt kontrakt...

Gangster

Älskar de där mulliga låren och pluff kinderna ♥

Sovmorgon

Idag fick jag sova till kl 8. Men sen var det full fart. Hade tänkt att åka till gallerian för att köpa lite kläder och lite annat smått och gott. Men i första hand var det kläder jag skulle ha. Hittade ett par jeans, en tröja, ett bas linne till mig. Köpte även ett nytt puder/foundation, det jag har köpte jag i sommras och jag brukar alltid vara ett par nyanser brunare på sommaren så jag har tröttnat på att se ut som en blekfis på kroppen och brun i ansiktet, matchar inte så bra. Nellie fick badkläder, rea på Polarn & Pyret, fick tips igår av Jennie att de hade 50% på såna här badkläder som är som en dräkt, var lite utplockat men hittade en långärmad tröja och korta byxor i rätt storlek, bättre än inget. 50+ i solskydd är det, och det kan väl vara bra att ha de korta stunder hon kommer att vara i solen.

Köpte även lite nya nappflaskor till vårat matvrak, de andra har blivit för små. Åkte även till Babyproffsen och köpte en barnstolsrem, som man fäster i bordet så att inte matstolen kan välta bakåt om bebisen trycker ifrån mot bordet. Lärde jag mig igår ;) Känns som om det är dags att börja säkra lite här hemma, för snart smäller det bara till så är hon överallt. När vi ändå var där så köpte jag en liten leksak till snuttan.

Trodde det skulle vara jobbigt att åka själv med henne. Svårt att prova kläder oså, men det gick hur bra som helst. Var nästan skönt att bara gå runt och kolla på det man vill ha själv, utan att stressa. Men visst hade det varit trevligt med sällskap.

Ikväll ska vi besikta bilen, får hoppas att det går bra. Är lika nerös som vanligt att det ska vara något fel, som kommer kosta skjortan.

Segis

Idag är jag riktigt trött och seg. Nellie vakna som vanligt vid halv 7, precis som hon gjort senaste veckorna. Förut vaknade hon alltid vid 8 så det är lite skillnad, men ändå inte för tidigt. När hon somnat och duschade jag och fixade i ordning mig lite. Åt lite frukost och sen vaknade Nellie. Tajming på hög nivå.

Vi har även varit på föräldragruppsträff, jag, Jennie och våra Nellisar tog bilen dit. 2 timmar med säkerhetsinformation. Snacka om att det är mycket att tänka på och komma ihåg. Saker man inte tänker på men när man hör det så känns det så självklart. Efter träffen åkte vi till Maxi och hämtade våra böcker och handlade lite små saker. Bamse pekbok, Åtta sagor med Bamse, 365 korta godnattsagor, Nicke nyfiken får en cykel, Millas mysmat, makroner, Elsas hemlighet och Fånge i hundpalatset hade hamnat i min påse från gårdagen. Idag när jag kom och hämtade den hade de även lagt i Sveriges nya landskapsrätter och en skiva med 2 Bamsesagor och en liten pysselbok.

Väl hemma var vi rätt trötta så vi gick och la oss i sängen och gosade lite, tillslut sov vi båda två. Jag vaknade kvart över 5, så det var bara att gå upp och börja med maten, men han inte så långt innan älsklingen kom hem. Så han fick hjälpa mig lite. Tacolasange stod på menyn, riktigt god var den!!!

Nu har vi haft lite pusskalas, Nellie har pussat ner hela min kind, blev alldeles dyngsur. Så himla go är hon, min älskling ♥. Nu sover hon, jag kollar tv och älsklingen tränar.

Fettisdagen



Imorse gick jag och Nellie till Maxi och köpte semlor, till kvällen. Passade även på att förhandsshoppa på bokrean som startar imorgon. Plockade ihop lite böcker som vi får hämta imorgon. Blev lite barnböcker till Nellie och lite böcker till mig.

När jag kom hem tänkte jag baka lite snickerskakor som älsklingen har beställt, men det saknades två deciliter cornflakes, så jag får baka ikväll istället när vi varit och handlat.

Vilket vårväder vi fått, I like! Hoppas det håller i sig nu :)

Sötnos

Nellie i hoppgungan

Hoppgunga

Andra delen

Nu har hela helgen gått och åter igen är det måndag. Igår var vi på kalas hos min kusin som fyller nu i veckan. Massa folk var det i deras lägenhet, så det blev rätt varmt, men mysigt. Lina tog nog fram alla leksaker så Nellie var nöjd, massa nya saker att undersöka. Vi fick med oss deras hoppgunga hem för att prova och den har än så länge gjort succé, vi får väl se om det bara är någon dag den är rolig eller om den kommer uppskattas fler dagar.

Idag tog vi lite sovmorgon, Nellie vaknade 6.30 och fick mat, spydde ner hela sig, mig och sängen. Så jag fick sova vidare i älsklingens säng efter att vi bytt om och fått på oss torra kläder. Vaknade sedan vid 9.30 och låg och drog oss till 10. Sen har jag fixat lite här hemma undertiden som Nellie har lekt.

Halva helgen

Nu har halva helgen gått, usch vad fort det går. Vaknade halv 7 i morse, Nellie fick mat och somnade om. Själv låg jag klarvaken i sängen och försökte sova. Vid 8 vaknade Nellie igen så då gick vi upp och busade lite. Jag passade på att diska undertiden Nellie lekte lite. Sen väkte vi pappa vid halv 10 och åt lite frukost. Sen bar det iväg till hallen för lite innebandy.

Vinst, men det satt långt inne. Hem och plocka lite, konstigt att det kommer fram så mycket saker på bara en dag. Tycker att jag imte gör annat än att plocka undan saker. Sen kom Fredrik på fikabesök med lilla Holly. Till en början var det bara pappa som gällde, inte ens fika ville hon ha. Så jag tog fram en målarbok med klistermärken och lite färgpennor och sen gick det hur bra som helst. De där klistermärkena hamnade lite här och där. Golvet fick några och även mina byxor, men fint blev det ändå ;)

Efter att de åkt gjorde vi lite mat och bänkade oss i soffan för att kolla på skämtet melodifestivalen. Punkt.

Fredag

Äntligen fredag!! En "lång" helg, hela familjen tillsammans. Det blir innebandy, kalas och lite hemmamys.

Idag har vi träffats med föräldragruppen hemma hos Jennie. Lika mysigt varje gång. Kul att få lite inspiration och tips. Även att se hur de små växer och utvecklas från gång till gång. Vi fick även kläderna vi beställde för några veckor sen. Ni får se dem senare för just nu bloggar jag från surfplattan.

Efter träffen åkte jag och Nellie vidare till mitt jobb för lite fika med goa arbetskamrater. Största anledningen till fikat var för att ta avsked av Johanna som ska börja jobba på huvudkontoret. Kommer kännas konstigt när man väl kommer tillbaka till jobbet och hon inte är där.

Nu blir det snart sängen, väntar på att Nellie ska vakna så hon får i sig lite mat innan natten. Skulle vara bra om vi fick på henne pyjamas också ;)

9 x Villervalla

Bilder: Villervalla

Baka, baka liten kaka!

Är riktigt i bakartagen just nu, igår blev det lite kakor. Chocolate chip cookies, mums mums mums. Väldigt lätta och väldigt goda. Hade dock inte så mycket choklad som det ska vara i dem, men det gick bra ändå.

Bebis nr 2

Idag har vi varit på BVC och kollat längd och vikt, vilket såg riktigt bra ut. Nellie har gått upp nästan 1,2 kg sen sist vi var där, min matglada tös. Så nu ligger hon på stadiga 6730 g och är 62 cm lång. När barnmorskan skulle lyfta upp henne på bädden så drog Nellie upp huvudet, precis som om hon försöker sätta sig upp. Då sa barnmorskan att nu kommer hon säkert att börja rulla lite snart. Då fick jag vara en stolt mamma och säga att det gör hon redan åt båda hållen.

Hon är väldigt tidig våran lilla tjej, även att plocka upp saker med händerna sa hon att det brukar de inte kolla att de kan förens vid 6 månaderskontrollen och det har hon ju gjort i några veckor nu. Nästa gång (femmånaderskontrollen) väntar vaccination, ingen hit, men det ska ju göras.

Jag har börjat fundera på en ny bebis, en surdegsbebis. Jag har alltid tyckt att det verkar jätte svårt att baka surdeg men jag har läst lite och det är många som säger att det verkar mycket svårare än vad det är. Visst tar det lite tid, men det är nog värt att prova, surdegsbröd är ju så gott.

Snurresprätt



Såhär hittade jag Nellie imorse när vi vaknade, halvt upp och ner. Hon har verkligen börjat skruva på sig och rulla åt alla håll och kanter. Härom kvällen somnade hon på mage för första gången. Vi låg och kolla på tv i sängen hon och jag. Hon låg i ena sängen och tränade på att vända sig från rygg till mage, vilket hon börjar bli riktigt duktig på nu. Gnällig och trött var hon, men ville absolut inte sova. Tillslut vände hon sig bara om från rygg till mage och somnade. Så söt med lilla rumpan putandes ut.

Praliner

Det jag gjorde igår var egna praliner, självklart i form av hjärtan. För att vara första gången tycker jag de blev helt okej, Men det går säkert att göra bättre både utseende- och smakmässigt. Jag valde Nutella att ha i, men där kan man ju variera i all oändlighet. Lite mer dekoration kan man ju ha på också, så vi får öva lite på det här.



Idag är det alla hjärtans dag och det firade jag och Nellie genom att åka med mormor till gallerian. Mormor shoppade och skämde bort oss så det stod härliga till. Du är bäst! ♥ och det är inte för att du köper massa saker.


Nu ikväll har vi myst i soffan och jag ska snart återgå dit och kolla på top model sverige, till älsklingens stora förtjusning ;) Sen blir det nog film om älskling får bestämma, om jag får bestämma så blir det att sova.

Tulpaner

Pyssel

Igår blev vi bjudna ut till Sköllersta, det bjöds på mat, och efterrätt. Kött och potatis tre dagar i rad, JA tack!! Morotskaka till efterrätt, var inte helt fel det heller. Nellie visade mormor och morfar att hon lärt sig att vända från rygg till mage. Hon ligger och kämpar och kämpar och tillslut är hon runt, men nu är det bara att hon hamnar på ena armen så hon har lite svårt att få fram den så hon kan stödja sig på den. Men det är bara att träna vidare :)

Precis som de senaste gångerna jag har varit där så har jag fått med mig något hem, jag går igenom lådor, skåp och skafferi efter saker som går att använda till saker jag sett på nätet och vill prova. Jag har kommit in i ett riktigt pysselbehov. Så igår fick jag med mig en iskubsform och lite kakformar.

Idag vaknade Nellie kvart över 7, så hon fick mat sen fick hon somna om bredvid mig, för jag orkade absolut inte gå upp. Sen sov vi till halv 11 så då var det bara att pallra sig upp och göra lite mat till Nellie och lite frukost till mig. Nu sover lillsnuttan och jag har börjat mitt projekt med iskubsformen. Ni får se senare vad jag håller på med. Någon kanske kan gissa?

Kan själv!! sa (nästan iallafall) Nellie och tog skeden!

Gårdagen och morgonmys

Igår kväll hade vi bjudning här hemma, Sandy, Mange, Dajja och Petter var här och åt mat och kollade på Melodifestivalen. Vi slog till på en trerätters och jag älskade iallafall maten. Skulle kunna äta samma sak idag igen. Förrätten bestod av Skagen toast, huvudrätten oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås, bearnaisesås och smörstekt sparris hade älsklingen gjort med lite hjälp av mig. Som efterrätt blev det marängswiss, barnsligt gott.

Foto: Sandy

En mycket trevlig kväll trots att jag var både trött och tung i huvudet, fick lida för det idag istället. Älskling gick upp vid 8.20 med Nellie och gav henne mat, även hon var riktigt trött så hon fick sova lite till medans Niklas började diska efter gårdagen.

Vid 10 tiden vaknade Nellie igen och låg och prata i sin säng så då vaknade även jag till. Vi gick ut och mös lite med pappa i soffan en stund innan det var dags för mer mat för Nellie.


Det märks att gårdagen tog hårt på Nellie, hon somnade mitt i maten, sötisen!


Förkylning och middag

Började ana redan igår kväll vad som var på gång, när jag började bli snorig. Känns knappt som om jag han att bli av med hostan efter förra förkylningen innan det var dags igen. Får hoppas att jag slipper hostan den här gången.

Idag har vi plockat lite här hemma efter igår, vilket inte var jätte mycket. Nu blir det snart fotboll United-Pool, sen ska det lagas mat för glatta livet, då vi får gäster ikväll.

I morse vände Nellie sig för första gången utan hjälp från rygg till mage. Hon har varit riktigt nära några dagar men inte riktigt kommit runt. Men nu så! Men inte var hon nöjd för det, hon skulle ju framåt också. Hon blev riktigt förbannad när hon bara låg kvar på samma ställe och "simma".

Friday

Idag har jag, Nellie och Viktor varit ute hos mormor och hälsat på, det bjöds på mat och blåbärspaj. MUMS MUMS MUMS!! Nellie underhöll som vanligt. Goa tös! Innan besöket hos mormor, hann jag med att diska, tvätta och städa badrummet lite smått, mata Nellie och blöjbyten och hon fick även ta sig en liten förmiddagsnap. Så man hinner mycket, bara man vill!

När vi åkte hem åkte vi förbi och hämtade upp pappa och sen vidare hem till oss och mös hela kvällen med pizza och lite tv tittande. Nu kommer snart älsklingen hem också som varit borta istortsätt hela dagen, han var bara hemma och slängde i sig en macka och hämta väskan efter jobbet och åkte sedan vidare till Nora för att spela match.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite eller kolla vidare på Män som hatar kvinnor. Sov gott!

4 månader ♥


Föräldragrupp

Igår var jag och Nellie på träff med föräldragruppen. Folktandvården var där och informerade lite om tänder och vi fick en liten tandborste, som Nellie tyckte var riktigt intressant. Tandborsten alltså ;)



Idag blir våran lilla snutta 4 månader, och det ska vi väl fira på något sätt. Lite hemmamys hela familjen, då älskling inte har någon träning idag. Har hunnit med att diska och tvätta lite, så det blir nog ännu lite mer tvättning och plocka lite här hemma.

Gullegryn!

Strejk

Vi har nog tröttnat rejält på varandra vid det här laget min mobil och jag. Eller min och min, det är egentlugen älsklingens gamla telefon. Ibland strejkar allt och inget händer överhuvudtaget. Ibland fungerar inte ljudet, trots att det är påslaget. Ibland kommer vibratorn på långt innan ring- och smssignalen.

Nu har den även börjat dirva med mig genom att hitta på egna sms. Fick för någon dag sen ett sms av Sandy som jag fattade ungefär hälften av. Efter första halvan var inget som det skulle, inget hängde ihop. En mening och sedan en helt annan, som absolut inte hängde ihop med den innan. Fick skicka tillbaka ett sms med många frågor och ett erkännande att jag inte förstod. Fick svaret tillbska ayt hon skulle förklara när vi träffades. Vilket jag var glad för, det kändes lättast i den röran.

När jag sedan var där igår och vi kom in på ämnet, så bad jag henne läsa vad hon skrivit och även läsa det högt, så hon förstod varför jag inte förstod. När hon då läser det, helt utan konstigheter. MEN, med en helt annan text, så var jag tvungen att läsa hur min mobil formulerat smset. Hur kan det bli så?

Ge mig en ny mobil!!!

Nellie och Nyckelpigan

Sångfågel


Såhär lät det här hemma hos oss igår.

Världens bästa gudmor!

Idag fyller världens bästa gudmor år!!


Stort GRATTIS från Nellie med föräldrar!

Helgen

I lördags klev vi upp och städa lite åt mysfrukost tillsammans alla tre. Nellie fick första smakportionen i fredags och så även denna dag. Potatis och majspure blev det och det var super gott. Vid 12 kom Nellies farmor, farfar och farbror hit och fikade lite. Vi kollade på bandy, VM semifinalen. Där Sverige vann på straffar.


På kvällen kom Sandy och Mange hit och åt tacos och kollade på Melodifestivalen med oss. Vi hade även gjort en ananaspaj till efterrätt, vara uppskattat. Kommentera låtarna har väl alla redan gjort miljoner gånger och alla har väl olika åsikter, jag tycker nog att Loreens låt Euphoria var bäst, Sean Banan som fastanar på hjärnan direkt får nog en andra plats av mig delad med Dead by april.

På söndagen tog vi tag i köket och rensade bland bestick, knivar och anndra diverse köksredskap. Slängde en hel del så nu blev det rätt tomt i lådorna, men man behöver inte ha dubellt av allt. Knivar hade vi nog 10 st som vi aldrig ens använder. Vågar jag säga det här? Aja, sen åkte vi till Gallerian, mitt andra hem. 4 gången den här veckan jag är och shoppar. Niklas skulle köpa ett innebandyblad, som såklart inte finns någonstans, jag skulle köpa tyg och där var det stängt vilket jag misstänkte. Sen skulle vi kolla på kastruller, det blev det inget med heller, hittade inte riktigt det vi var ute efter.

Men jag hittade polkaströssel, som jag hade cravings på under graviditeten. Finally!!! Så nu ska det ätas glass och polkaströssel varje dag ;) haha. Efter gallerian åkte vi hem till Nellies mormor och morfar som varit i Stockholm i helgen och var lite Nelliesugna. Där bjöds det på mat och mys i soffan.

Det var våran helg det, med många nära och kära. Nu väntar en hel arbetsvecka för älskling som nu går på nya tider, morgon- och dagskift istället för dag- och kvällsskift. Så skönt!! Då får både jag och Nellie se honom mer i veckorna.

Mera shopping

Idag har vi varit på gallerian med Thealotta. Jag som sagt att jag inte skulle köpa något kom hem med en ny handväska. Nellie fick också lite kläder, hon växer så mycket, så kläder går det åt kan jag lova. Tack Thea för en super mysig dag!

Nu ska vi precis äta, idag blir det västkustpaj. Älsklingen har jobbat klart sina sena kvällar och byter schema på måndag, så himla skönt att ha honom hemma på kvällarna nu.

Stjärnor

Ja, idag har vi alltså varit på stan med Alex och gått runt lite. Blev lunch på pizzaplaneten och lite shopping. Det blev två klänningar och ett par strumpbyxor till Nellie. Sen köpte jag bullformar, presentsnöre och värmeljus. När Alex drog vidare till skolan åkte jag till jobbet och hälsade på lite och sen åkte jag till jysk och köpte gardiner och duschdraperi.

När jag kom hem sydde jag ett underlakan och ett örngott till Nellies vagn. Vitt med rosa stjärnor blev det, har även köpt ett lila tyg med små vita blommor, men det ska jag nog sy ett påslakan till sängen istället. Nu sitter vi i soffan och tittar på Biggest loser. Imorgon blir det mer shopping, denna gång med Thea. Men ska försöka hålla mig i skinnet och bara hjälpa henne att titta ut saker. Ska bara köpa lite tyg till påslakanet. Vill ha en annan färg på baksidan tror jag.

Moussaka

Gårdagens bakning gick väl hyfsat bra, gjorde både whoopies och bullar. Kan dock inte bestämma mig för om jag tycker att Whoopiesarna blev goda eller inte, haha. Lite delad där. Men bullarna blev iaf helt okej!


Efter allt bakande gjorde jag moussaka, första gången och det gick ju bra. Största frågan är ju varför jag aldrig ätit det förut, det var ju jätte gott. Så det blir definitivt flera gånger. Fyra matlådor fick vi också så det var ju kanon bra.


Idag ska jag och Nellie tillbringa förmiddag och lunch inne i stan med Alex. Var ett bra tag sen vi träffade henne nu. Förhoppningsvis så hinner jag gå i lite butiker också.

Bakning

I måndags hade vi en riktig segar dag, så skönt att man får ha det ibland. På kvällen åkte vi hem till Sandy och Mange och mös lite och åt Sandys nybakade bullar, som var super goda!!

Igår var det veckohandling på schemat och sedan väntade en tripp till Gallerian med Nellie och Sandy, börjar bli obligatoriskt att åka dit. Fick med mig ett par jeans, lite tyger, bullformar och lite hårprodukter. När jag kom hem kom jag på att jag skulle ha svängt förbi maxi ännu en gång och köpt blöjor, hade en rabattkupong som gick ut igår och den hade vi såklart glömt på morgonen. Eftersom jag hade tänkt att baka på kvällen så kollade jag så att jag hade allt hemma och klädde på Nellie igen och slängde mig iväg. Väl hemma sen när jag skulle börja att baka mina whoopies så inser jag att vi inte har några bakplåtspapper hemma. Så typiskt! Orkade inte åka igen så det blir bakning idag istället.

Så idag ska det bakas både whoopies och bullar. Sen blir det nog bara mys hela dagen lång.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0