Sweet sixteen



Idag blev våran skrutta 16 veckor. Hon bara växer och växer, man hinner inte riktigt med. I helgen har vi passat på att åka ut och hälsa på mormor och morfar när pappa har varit och spelat innebandy, det bjöds på fika, lunch och middag. Nellie fick en 4 månaders present, lite i förskott, mormor kunde inte hålla sig. Så vi har blivit ordentligt bortskämda.

Idag har det varit en riktig hemma dag, med tvättning och städning och nu på kvällen lite filmmys med familjen.

På bilden ser ni förresten en av dregglisarna jag köpte i fredags.

Föräldragrupp

Idag har vi haft träff med föräldragruppen hemma hos Åsa. Hon hade bjudit in en tjej som syr barnkläder, fanns massa tyger att välja på. Jag köpte en långärmad body och två dregglisar. Ni får se dem sen när jag får dem. Fick med mig en dregglis hem som hon redan hade färdig. Men den får ni se lite senare.



Ikväll blir det pizzabakning här hemma och massa soffmys, precis som en fredag ska vara.

Fruktsallad & Hindersmässan

Igår tog jag en riktig tvättar dag, tror jag körde 5 maskiner sen var det fullt på alla tänkbara ställen att hänga på. Men konstigt nog så har jag massa tvätt kvar. Får ta en till tvättardag snart igen så vi kommer ikapp. På eftermiddagen kom Thea förbi och vi gjorde en fruktsallad och satt och snacka om allt möjligt. När Thea åkt hem kom Sandy förbi medans grabbarna tränade så då slank det ner 2 muffins, så det var nog tur att jag och Thea gjorde salladen.

Idag har vi, jag, Nellie, Sandy, Sofie och Casper gjort Hindersmässan i snöstormen. Eller ja snöstom och snöstorm men lite snöade det iallafall. Kallt var det också, trots att jag hade underställ och tjockare strumpor så frös jag lite smått. Blev en lunch på La Baguette, bakad potatis med skagenröra, som vanligt.

När jag kom hem tog jag och Nellie ett varmt bad och nu sitter jag i soffan und en filt och värmer mig medan älsklingen lagar mat, LYX!


Muffins

Igår var jag lite halv trött och seg, trots morgonpromenaden. Orkade inte ens åka och handla, som tur var hade vi det mesta hemma så älskling cykla iväg och handla lite. Sen blev det lite mat och sedan muffinsbak. En sats med blåbär och vitchoklad och en sats chokladmuffins med vitchoklad. De blev riktigt god men nästa gång ska jag nog varva smet och blåbär i formarna istället för att blanda i blåbären i smeten. Man lär sig av sina misstag.

Idag vaknade jag av att Nellie låg och skratta i sin säng. Finns nog inget bättre sätt att bli väckt på. Sen åkte vi iväg på föräldragruppsträff. Pratade om mat och smakportioner. Blev riktigt sugen på att prova, men får vänta 2 veckor till. Är väl lika bra att följa rönen. Efter träffen åkte vi vidare till Sandy, Tommie kom förbi och vi blev bjudna på våfflor. Vid kl 15 åkte vi ner till Sveas och mötte upp Maria för lite fika. Nellie satt med vid bordet och var jätte nöjd. Hon tog även en powernap. Sen in på maxi och köpa veckans mat.

Nu har vi krypit under en filt och myser i soffan. Har även tänkt stanna här hela kvällen.

Rumpmuskel

När vi ändå är inne på träning så kommer jag även lägga till en övning till till att börja med. Har efter förlossningen känts som om mina ben varit olika långa när jag går och får även ont straxt under svanken. Har nu i efterhand även förstått att jag kände av det här under förlossningen också. Trodde jag burit saker lite tokigt men nu tror jag att jag hittat lösningen, en försvagad övre rumpmuskel eller snett bäcken som man tydligen kan få efter en graviditet.

Under förlossningen störde jag nog mig mest och klagade på krampen jag fick i vänster skinka, värkarna var jag så inställd på att de skulle vara där, men det här blev en överraskning. Visste tillslut inte hur jag skulle göra, gick varken att gå, sitta eller ligga. Fick sätta upp foten på ett stöd men det hjälpte inte heller. Kan säga att det var en lättnad när jag sedan fick bedövningen inför snittet (ja det blev kejsarsnitt för er som inte visste det) då försvann krampen spårlöst. Kan det ha varit rumpmuskeln som spökade?

Så denna övning (finns även där olika varianter) som ska stärka denna muskel ska alltså också tilläggas på mitt dagliga pass. Så får vi se om det blir bättre.

Knock on wood

Idag började projekt få bort påsen på magen. Här pratar vi inte om några gravidkilon även om det finns kilon att ta av så var mina gravidkilon borta två veckor efter förlossningen och jag vägde 3 kilo mindre än när jag var på inskrivningen. Situps är strängt förbjudet, big NO! men har hört att plankor is the shit!

Så till att börja med blir det lagom långa promenader där jag siktar på att komma ut varje morgon och sedan plankor där jag kommer börja lungt för att kroppen ska få vänja sig och sedan öka på i tid och antal repetitioner. Finns många olika varianter av plankor vilket är bra, så man inte tröttnar.

Detta skulle jag alltså börja med idag, efter många om och men kom jag och Nellie upp ur sängen 09.30. Påmed underställ, tshirt, mysbyxor, mössa, vantar och jacka. Ipod fullladdad med musik. 25 minuters promenad slutade med att ipoden inte startat överhuvudtaget och skavsår på hälen (prova aldrig nya kombinationer med strumpor och skor). Men frisk luft och en promenad fick vi iaf. Även plankorna blev gjorda!

Äntligen hemma

Har den senaste veckan lekt lite Äntligen hemma här hemma, har målat om tavellisthyllor och sytt mina första gardiner. Igår skruvade vi upp hyllorna och jag är nöjd. Ser dock fortfarande väldigt tomt ut i Nellies rum men det ska in säng oså sen. Än så länge får hon sova inne hos oss.

Innan målning.


Efter första strykningen.


Slutresultatet, här är även gardinerna med.


En närbild också.

Har inte bestämt exakt vad som ska stå på hyllorna och hur det ska stå. Men det får vi ta sen, det går ju att ändra eftersom också.

Nellie sitter i pappas knä

Nu äre klippt!

Äntligen har jag fått tummen ur röven och gått iväg och klippt mig. Det var väl på tiden, har inte klippt mig sen i somras. Det blev lite kortare vilket jag tycker är jätte skönt. Känns lite ovant, men jag gillar det. Har ju haft det så här förut. Bild kanske ni får senare, om jag får till en bra bild ;)

Natti natti

Igår var Sandy på besök en sväng, blev lite tv tittande och fika. På kvällen kollade jag och Nellie på tv och mös med en godnattsaga i sängen innan det var dags att sova. Vi läste Mamma Mu bygger koja.

Idag har jag tvättat lite och sytt upp en gardin till Nellies rum. Den andra tar vi imorgon. Tycker att det är dags att få bort julgardinerna och få det lite fint här hemma. Att man kan vara så glad när man ska plocka fram julsakerna, jag tycker det är super mysigt. För att sedan, bara en månad senare vara så himla trött på det. Likadant varje år.

Sedan kom Dajja på besök och Nellie visade några snygga moves vi tränat på och var så glad så. Men när Dajja gått hem var vi båda rätt trötta så vi tog på oss pyjamas och läste lite Pettson och nu sover iaf Nellie gott och det ska nog jag också ta att göra.

Söndagsstek

Igår kväll var vi, Dajja och Petter bjudna till Sandy och Mange på middag med söndagsstek som vi bett om att få ;) Super gott var det, tur att jag köpt egen stekgryta så jag kan göra en själv snart igen. Sen hamnade vi i soffan allihop och kollade på tv. Tack snälla ni för en mysig kväll.

Idag vaknade jag och Nellie kvart över nio, pappa fick ligga kvar och sova ett tag till och snart sov Nellie igen. Då passade jag på att måla näst sista strykningen på Nellies tavellisthyllor så nu är de snart klara. Sen tog jag tag i disken och började tvätta.

Har även hunnit med att sätta in alla bilder i Nellies fotoalbum som jag beställde förra veckan. Så nu är det snart fullt. Blir nog en tredje och sista beställning, sen får jag nog köpa nytt album.

Fossingar

Smygtränat!

I tisdags sa jag att lilla snuttan inte tyckte om att ligga på mage och att det kommer säkert ta ett tag innan hon kan stödja sig på armarna, för då sjönk hon bara ihop, armarna blev som kokt spaghetti men hon orkade lyfta upp huvudet igen. Så stark i nacken är hon.

Igår när vi var hemma hos mamma och pappa skulle vi träna lite på det och då orkade hon nästan hålla uppe sig en liten stund men det avr skakigt och hon for snabbt ner i filten igen. Men i morse när jag skulle visa N att hon minsann nästan lärt sig, så såg det ut såhär. Undra om hon tränade i natt!

Slipning pågår

I fredags kväll var vi hemma hos Sandy och Mange och firade att Sandy tagit examen, grattis bästa du! Det bjöds på tårta och lite mys i soffan, men vi blev inte kvar jätte länge för vi hade en trött liten Nellie som inte riktigt kom till ro. Men hemma somnade hon som en stock.

Igår var det tänkt att jag skulle se någon innebandy av alla godheter som fanns att välja på, älsklingen spelade match i Linde, men kände inte för att åka dit, ÖSK spelade och Kumla herrarna hade derby, lotten föll på Kumla, nära och bra och en derbymatch är alltid en derbymatch. Men sen skulle inte pappa gå som det var sagt från början så då kände jag att vara själv hemma en hel dag även om jag skulle gå på matchen inte var det roligaste. Så jag och Nellie åkte ut till mamma och pappa istället. Grannarna var bjudna dit så det var kul att träffa dem, man ses inte lika ofta längre. Så Nellie satt hos Rebecca hela kvällen istortsätt.

Nellie vaknade 07.40 idag så jag gav henne mat och sen fick hon sova lite till. Men jag gick upp och började slipa tavellisthyllorna som jag ska måla om. Ska snart fortsätta med nästa hylla, men först lite frukost.

I just can´t get enough

Gullfia

Det vi är bäst på

Idag har jag, Nellie och mormor varit på gallerian och shoppat loss. Det finns nog inget som är roligare än att köpa barnkläder. Så det blev en hel del som mormor betalade, gjorde ett riktigt kap på H&M. Vi köpte två mysbyxor (beigea och svarta), 1 par jeans (hallonröda) , 2 st bodys (vit och vit/beige randig), en tröja (hallonröd), en mössa (hallonröd) och tre dreggellappar för 260 kr. Sen fick hon en rosa/vit rutig vårjacka från Cubus med små rosa rosetter på fickorna. Så tack super snälla mormor!!

Jag köpte lite inredning till hennes rum istället, lampfötter och lampskärmar, 3 tavellisthyllor, bubbelgumsrosa färg som jag ska ha till tavellisthyllorna och till de två lackhyllorna som redan sitter i hennes rum. Tror det kommer bli kanon fint. Får väl se om jag lyckas.

Nu sitter Nellie i pappas knä i soffan och sjunger med till Nickelback - When we stand together, så söööt!

Vaccination

Idag har jag och Nellie varit på 3 månaders besök på BVC. För att kolla längd, vikt och även för att få första vaccinationen. Oj vad ont det gjorde och vad ledsen hon blev lilla snuttan, gick inte alls att trösta henne. Men nu sover hon så fint i sin säng med lammet hon har fått av Marie och Emil. Nu är det bara att hålla tummarna för att hon inte får några biverkningar av sprutorna.

Både längd och vikt såg bra ut, hon har växt 2 cm och gått upp 680 g sedan sist, vilket var ca 2 veckor sen. Så nu är hon tillbaka på sin kurva igen efter dimpen före jul.

Pratkvarn

Idag har vi träffats med föräldragruppen, super mysigt! Vi köpte med oss mat och åt där. Fem mammor och fem bebisar, fullt hus. Nellie var jätte nöjd hela tiden och munnen gick i ett. Hon var den enda av bebisarna som inte sov något under tiden vi var där. Men hon somnade så fort vi började åka därifrån. Hon älskade N´s babygym, så ett sånt får vi nog ta och skaffa oss till nästa barn (om det blir fler).



Vi åkte hem och hämtade Niklas och åkte ut till Mio för att kolla på soffan som vi tänk köpa, men oj vad stor den var, den kommer ju ta upp hela vardagsrummet, så vi får se hur det blir med det. Sen vidare till marieberg för att åter igen reklamera lekpanelen till Nellies gåstol, fick en ny men den var ju också trasig så på fjärde försöket fick vi en som både blinkar och låter.

3 månader

Idag blir vårat charmtroll 3 månader. ♥

Helgen

I lördags åkte jag och Nellie ut till Nellies morfar och mös lite. Gick en långpromenad och hälsade på hos min barndomskompis familj. Blev bjuden på lite mat, men kunde inte äta så himla mycket då jag skulle hem och bjuda på mat ca 2 timmar senare. Vi passade på att ha lite tjejkväll här hemma hos oss medan grabbarna var på lagfest.

Idag har det bara blivit kalas för lillebror som fyller år imorgon! GRATTIS BÄSTA BROR!! Mat och fika med tårta, bullar och kakor. Nu blir det lite soffmys och sedan ska jag gå och lägga mig och försöka besegra den hemska hostan jag dragit på mig, så jag får sova något i natt.

Nellie och badankan

Shopping

Efter några om och men kom vi iväg till marieberg. Jag vaknade i natt med världens värk i halsen, somnade om och vaknade vid 8.00 då väckarklockan ringde. Bestämde mig för att vi inte skulle åka iväg, mådde ju inge bra alls. Somna om igen och vaknad kl 10.00, kände mig lite bättre så jag tog mig upp och duscha fick i mig lite frukost och gjorde mig i ordning. Sen kom vi iaf iväg. Nellie sov till halv 11 efter att ha somnat runt halv 12 kvällen innan. Hon börjar sova allt bättre och vaknar nu väldigt sällan på natten.

Vi började på mitt jobb där det skulle hälsas på och visa upp snuttan, då inte alla varit där när jag varit inne förut. Hämtade även julklapparna en biobiljett och en klocka! Sen gick vi in på Babyproffsen för att reklamera lekpanelen till gåstolen Nellie fick i julklapp. En lampa hade lossnat och det känns ju inte så kul när man får nya saker. Fick med oss en ny panel hem där lamporna sitter där de ska. Men inte sjutton blev det bättre för det, den här fungerar inte ljudet på. Så det blir en sväng till nästa vecka. Tur att hon är för liten för att använda den ännu.

Vidare till Ikea där vi köpte en stekgryta och en matstol till Nellie. Det kanske är för tidigt att använda den men hon är ändå väldigt stadig och sitter bra i den. Gillar det gör hon också. In på gallerian och köpte present till lillebror som ska firas på söndag. Lite kläder till mig och Niklas blev det också. Sen hämtade vi mattan vi beställt till Nellies rum. En rosa med blommor och getingar. Hon är tokig i getingar så tror den kommer bli kanon ;)

Sen gick vi in en sväng på Chilli också. Hittade en riktig drömsoffa, vill ha!!! Vi får se hur vi gör, har pratat om att köpa ny soffa ett tag nu. Ska nog ta en sväng till Mio och kolla lite också.

This week so far!!

I måndags hade äntligen min bästa Sandy kommit hem från ett besök hemma i norrland under jul och nyår. Det firade vi med ett besök på marieberg, träffade Jonte, Sofie och Casper och åt på Mc Donalds. Sen blev det en sväng till Ikea och sedan handlade vi på Willys.

Åkte hem till Sandy och blev bjuden på mat. Tack kära du. Sedan kom Dajja och Petter vi mös oss ner i soffan och killarna åkte och träna.

Tisdagen fick vi besök av Nellies mormor, vi fikade lite och åkte och handla lite mat. Tittade på småkronorna på natten, började att kolla på tv3, till slut kollade vi på live streaming på min surfplatta efter att både tv3, viasat hockey och eurosport2 hade fått gett vika för stormen Emil. Juniorerna vann och nu väntar jvm final imorgon natt.

Onsdag vaknade jag med lite halsont och kände mig lite seg. Hoppas det inte blir mer än såhär och att Nellie inte blir sjuk. Dagen bestod mest av att fixa här hemma, tvätt och disk.

Idag blir det en sväng till marieberg igen, har endel saker att fixa. Ska hämta en matta vi beställt, reklamera "panelen" till Nellie gåstol som hon fick i julklapp, köpa present till min bror som fyller år på måndag, in på jobbet och hälsa på och hämta min julklapp, blir en sväng på Ikea också.

Årsresumé 2011

Året inleddes med det som kom att prägla hela året, två veckor in i 2011 fick vi reda på att vi väntade smått ♥. Vi flyttade in i våran nya lägenhet, var på RAW Comedy på turné med älskling, mamma och pappa och var på det första ultraljudet, vilken upplevelse.
Mitt första kusin barn Vincent föddes, vi firade Valborg hemma hos Maria & David, var på kalas för Dajja, firade 8 år med älskling, köpte ny bil, världens åskoväder drog förbi, var på Lek & Buslandet med Sandy och Casper, 25 års kalas för Thea och Fredrik, firade midsommar i Sandy och Manges nya hus.
Firade Marias 25 årsdag, Överraskningsfest för Mange som fyllde 25 år, gick på semester, fyllde 25 år jag också, första träffarna med föräldragruppen, var på bio med Sandy, Kolmården och Smultronstället med älskling, Fredrik och Cissi, kräftskiva hos Thea och Fredrik, jag gick på föräldraledighet, mysfrukostar med tjejerna, beräknat födelsedatum för hjärtat men vi fick vänta lite till.
13 dagar efter beräknat datum föddes våran lilla Nellie ♥ och det mesta kretsade kring henne, massor med besök, presenter och blöjbyten. Tack åter igen för allt fint vi fått till henne. Vi firade Petter, hade julbak och adventsmys med Sandy, Dajja, älskling, Mange och Petter, Firade att Krilla hade fyllt 25 år, julklappsbyte hos Sandy och Mange, Firade jul i 4 dagar, stormen Dagmar drog in och det blev en rätt sömnlös natt, sist men inte minst så firade vi in det nya året hemma hos Maria och David.

Detta år har det mesta varit graviditet och 25 årskalas, där emellen har jag jobbat en del och umgåtts med mina vänner, det blev inga bilder i detta inlägg pga av att jag inte har så många bilder från hela året. Det får gå bra ändå.

Nyår!

Innan jag börjar med årsresumén så är det väl lägligt att skriva om nyår. Vi var bjudna till Maria & David, där det skulle bjudas på trerättersmiddag med goda vänner. När vi kom dit så bjöds det på drink och snittar.


Förrätt: Toastskagen.


Huvudrätt: Potatisgratäng, oxfilé, kantarellsås, rödvinssås, sallad.


Nellie har en djup diskussion med Marie.


Vid tolvslaget gick vi ut för att kolla på fyrverkerierna och skåla in det nya året. Nellie var självklart med. Med hörselkåpor låg hon i vagnen, men blev livrädd så jag fick ta upp henne. Då blev hon hur lugn som helst och bara kollade runt omkring sig. Lilla snuttan!

Efterrätt: Glass med varma hallon och maränger. (bild saknas)

Tack allihopa för en underbar kväll och natt. Speciellt tack till Maria, David, Thea och Fredrik som fixat med allt!!

Tanken var..

..att jag skulle blogga idag, men har inte haft tid och nu är jag fast i soffan. Så det får bli imorgon istället! Välkomna tillbaka då! ;)

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0