Lilla tanden

På den här bilden kan man skymta den första lilla tanden och snart kommer nästa! ♥
 
 

Stol(l)a

Ledsen..

..men just nu blir det tyvärr inte så mycket tid över för bloggen. Så ni får tåla att det är några dagar mellan inläggen. Vi har fullt upp med förberedelser inför Nellies 1 årskalas, umgås med familj och vänner och allt annat som händer på dagarna.
 
Nellie börjar snappa upp allt som händer runt omkring och det är så kul att se att hon lär sig nya saker hela tiden. Hon börjar förstå mer och mer när vi pratar med henne. Dajja har lärt henne att göra slängpussar, så idag när mormor sa Hejdå Nellie så gav hon mormor en slängpuss. Hon kan rörelserna till Imse vimse spindel och ligger alltid steget före sången. Ja det händer alltid något nytt här hemma!

Viktor 1 år

Idag har vi varit hemma hos Viktor med familj och hälsat på. Det skulle tas 1 årskort och även lekas och busas, vilket våra små är väldigt bra på. Det bjöds på god lasange och äppelpaj till efterrätt. Mums! Tack snälla ni för en trevlig dag!
 

Linas dop

Igår var vi på lilla söta Linas dop. Fint och mysigt och mamma Thea läste ett fint personligt tal som hon skrivit. Här nedan kommer ett urplock av bilder som togs under dopcermonin och dopfesten. Tack för att vi fick vara med på din mysiga dopdag Lina!
 

Kräftskiva och höstmys

I lördags var det äntligen dags för årets kräftskiva, vi höll på och fixade hela dagen med allt från städning, dukning, ommöblering och bakning. 12 vuxna och 3 barn i våran lägenhet, det gick. Men var lite orolig att det skulle bli för trångt, men nu vet vi att det funkar.
 
Alla bidrog med något och allt var så himla gott, så när vi ätit klart kände man sig som en ballong. Tack alla underbara vänner för en super trevlig kväll.
 
 
På söndagen åkte vi ut till mormor och morfar och hälsade på medans pappa var iväg och spelade match i Eskilstuna. Jag, Nellie och morfar tog en promenad medans mormor gjorde mat. Nellie somnade så gott i vagnen och såg i några timmar. Sen gick vi ut och plockade in trädgårdsmöbler och plocka bort alla äpplen på marken och morfar klippte gräset. Sen var det dags för oss att åka hem och mysa med pappa. Nellie var så pigg och ville absolut inte sova. Hon gick och hämtade sin favoritbok och ett gosedjur och kom med. Hon är så söt nu när hon går överallt, det ser så mysigt ut. Sen hittade hon boken hon hade fått dagen innan av Krilla och David så den kom hon med i ena handen och fåret (en fingerdocka som var med till boken) i andra handen. Gosunge! ♥
 

Åååh så går vi!

Igår var vi (jag, Sandra och Jennie) och tränade, första gången för mig på ett bra tag. Det var riktigt kul, även om jag kände mig helt borta i rörelserna emellanåt. Kände mig lite som tanterna som tränade innan innebandyn för många år sen, Åååh så går vi!
 
Redan efter 10 minuter började det kännas i höfterna, så jag trodde aldrig att det skulle funka. Men det släppte efter ett tag och jag skutta vidare, höger, vänster, fram, upp och nej vänta nu.. höger.. vänster.. öhh.. borta!!!
 
Inte nog med att fötterna hade svårt att följa med så skulle armarna röras i motsatt riktning på nästan alla övningar. Ååååh så går vi!.. Så det blev ännu svårare med min koordinationsförmåga.
 
Idag känns det i hela kroppen, skönt och man känner sig nästan 10 kilo lättare, så nu behöver jag ju inte träna mer. Åååh så går vi!.. Jag gillar träningsvärk, för det känns att träningen gett något då. Så nu hoppas jag på att vi kan gå åtminstonde en gång i veckan och röra på fläsket!

Praliner och finbesök

Idag har vi haft besök av Åsa och Viktor. Nellie och Viktor har lekt och busat, vilken fart det var på dem. De skulle leka med samma sak, och Nellie blev jätte arg när Viktor tog det hon lekte med. När de bråkat om samma sak en stund så gav Viktor upp och gick och lekte med något annat, Nellie svansade efter och så var det samma visa med den saken så då gick viktor tillbaka till saken han hade först och Nellie efter igen.
 
Nellie coh Viktor är som ett litet kärlekspar, sötnosarna! Viktor kramade om Nellie och gosade med henne och Nellie gav Viktor en stor puss på munnen.
 
Åsa hade med jätte goda chokladpraliner som jag ska prova att göra, hon är jätte duktig på att baka och det är kul att ha någon att bolla lite idéer med. Få lite tips av varandra oså.
 
När de hade åkt hem somna Nellie som en stock, helt slut av allt busande.
 
 

Nu slår vi på stort

Börjar närma oss 1 år och nu börjar Nellie gå allt mer, längre sträckor och har lyckats få upp lite fart. Klarar oftast att ta sig över trösklarna men ibland blir det lite vingligt och hon ramlar omkull. Förut idag kom hon inifrån tvrummet med en playstationdosa i handen och gick ut i hallen och in till pappa inne i badrummet. Undra om hon vill spela. Idag ställde hon sig upp mitt på golvet utan något stöd, det har hon inte gjort förut. Inte vad jag har lyckats sett iallafall.
 
Igår började första tanden spricka igenom, osm vi har väntat på den där tanden. Men som jag sagt tidigare så var jag sen med tänderna så jag har inte varit orolig för det. Vi har knappt hört något gnäll ifrån henne heller, hon kan vara lite mammig och vill bli buren. Men går man in på hennes rum så ska hon leka direkt och då är hon som vanligt igen.
 
Sen har vi nu gjort ordning på hennes rum så hon har fått ett helt eget, vi flyttade över henne i lördags och det har gått jätte bra, hon har sovit hela nätterna och vaknar glad varje morgon. Hon älskar sitt rum, går in själv och drar fram leksaker och sysselsätter sig med det hon vill. Så mamma får städa rätt ofta ;) men det gör jag så gärna så länge hon har kul.

Giraffen

 
Nellie har väldigt ofta tungan ute och kan böja den nästan som hon vill. Lång är den också, en riktigt girafftunga har hon. Mammas lilla giraff.

Pussel

Purple

11 Månader

Sötnos

Rim och ramsor

Igår var vi på rim och ramsor på biblioteket, vi var tidigare i våras på en provgång med föräldragruppen och vi var några som fastnade för det och igår var det första gången för hösten. Det märks att barnen blivit lite större för de var verkligen inte still, längst fram skulle de vara, banka på lådor och undersöka rekvistan. Men det är kul att de tar för sig. Roligast var nog såpbubblorna, hunden och katten. När det var slut gick vi till Sveas för lunch.
 
 
Idag har det varit en lång dag, fullfart hela tiden. Vi började ute på gallerian med Sandy och Vera. Shopping shopping shopping och ett tomt konto, nästan iallafall. Jag köpte mig en höstjacka, som jag verkligen behöver, sen blev det lite presenter till Nellie och lite annat smått och gott. Nellie fick även en jätte söt topp av gudmor Sandy. Tack hjärtat! Vi stannade till på familjens hus påvägen hem så Nellie fick leka av sig lite efter att ha suttit i vagnen hela förmiddagen. Oj vilken fart det var på henne, hon är snabb tösen min. Efter en stund kom Sandra och Idun dit och då blev det ännu mer fart och bus.
 
 
Väl hemma var vi helt slut, men Nellie passade på att slå på stort och ta sina första steg idag. Vilket ni kan se i klippet här under. Så nu kommer det väl att bli ännu mer fart. 

Nellies första steg!

 

Familjens hus

Lördagen bestod av tjejmys då grabbarna grus spelade match. Vi åkte hem till Sandy och Vera där även Dajja var och mös hela kvällen. Sandy bjöd på en jätte god kycklingpaj och sedan blev det lördagsgodis i soffan.
 
Igår var det invigning för nya familjens hus, så jag och Nellie mötte upp Sandra och Idun och gick dit för att kolla in läget. När vi kom hade invigningen precis varit och det var folk överallt. Varmt som bara den då det hade varit ca 200 personer på invigningen. Efter ett tag började folk att röra sig därifrån så då blev det lite lugnare. Nellie lekte med allt, det fanns så mycket nytt att undersöka. 
 
Vid 1 tiden var Idun så trött så Sandra gick hem med henne, men vi stannade kvar och inväntade Jennie och Nellie. När de kom blev det ännu mer bus.
 
Idag kommer Thea och Lina hit och leker med oss.

Busfia!

Redo för en tur

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0