Doppresent

I tidigare inlägg fans två bilder på Vincents doppresent som han fick av oss. Två tavlor en med födelseuppfiter (datum, tid, längd, vikt) och en tavla som det står "Den vackraste stunden i livet var den då du kom". När vi ändå beställde dem så passade vi på att beställa två till Nellie också, som ska få pryda hennes vägg i hennes rum sen.

Så här blev dem:

Babysång

Idag har vi (jag och Nellie) varit på babysång. Nellie sov sig igenom istortsätt hela, men jag fick lite tid på mig att lära mig låtarna. Nu är det bara en gång kvar innan juluppehållet, så vi får hoppas att hon vill vara lite mer vaken nästa gång.

Sen mötte vi upp Marie och gick upp på torget och åt lite mat och snackade skit. Hem igen för att göra sig iordning och åka till Nellies farmor och farfar för att äta kvällsmat. De fick även besök av Jimpa och barnen, super trevligt. Inte varje dag man träffar dem.

Imorgon är det dags för besök på BVC för att väga och mäta lillsnuttan.

Dop och julbak

I lördags var vi på Vincents dop, det var så fint. Inte grät han en enda gång heller, duktiga killen. Nellie sov sig igenom större delen av dopet men ville självklart vara med på fikat efter. Hon var så söt i sin klänning min lilla snutta.






Efter dopet åkte vi hem till mor och far en sväng, åt lite korv och kollade fotboll. Sen åkte vi hem och mös ner oss i soffan och åt fläskfilé och klyftpotatis.

På söndagen blev det först massa adventfix här hemma. Gardinerna skulle upp, Adventsljusstakar, stjärnor och även några tomtar. Resten får jag plocka med lite nu i veckan. Men nu känns det iaf som om det snart är jul, men så fort man kollar ut försvinner känslan. Var är SNÖN????

På eftermiddagen kom Sandy, Mange, Dajja och Petter hit för lite adventsmys och julbak. Efter några timmar, lite pizza och många om och men så fick vi tillslut ihop lite julgodis. 2 sorters julkola, rocky road och knäck. När alla åkte hem däckade jag i soffan, helt slut var jag. Nellie var adventsklädd kvällen till ära. Världens goaste pepparkaka ♥.

Lussebullar

I tisdags blev det shopping för hela slanten, långdag med mor och bror på gallerian. Pengarna flög åt alla håll, har ingen lust alls att kolla hur kontot ser ut nu. Det blev julgardiner, bordstabletter, stolsdynor, badrumsmatta, ljus (schhh!! säg inget till Niklas), kakburkar, tyg som ska bli gardiner till Nellies rum, gips att göra hand & fotavtryck med. Blev säkert något mer som jag redan glömt bort.

Sen blev det att handla lite mat och bakgrejer när vi kom hem också. Så nu är man fattig, tur att man får föräldrapenningen snart. Men det ska ju köpas julklappar också så dem lär ju gå åt dem också.

Igår bakades det lussebullar, åh vad jag älskar lussebullar och goda blev dem. Har inte hunnit med så himla myket mer för vi kom inte upp ur sängen förens vid lunch, så skönt att få ligga och mysa lite när alla är hemma på förmiddagen.

Idag skulle det göras lite julgodis, men jag får nog vänta med det tills helgen eller kanske imorgon när vi är två här hemma, har en del andra saker att fixa också. Får lite besök imorgon och sen på lördag är det Vincents dop och på söndag ska det julbakas med Sandy oh Dajja, killarna får väl roa sig med tv spel eller något, någonstans där emellan ska jag hinna och få lite julfint här hemma, städa och pynta. Skulle vilja börja redan nu, men det får jag absolut inte göra för Niklas. Han tycker jag ska vänta till advent, men någon dag tidigare kan väl inte göra något tycker jag!

2011 20/11 20:11

Var tvungen att få med några bilder från just det här klockslaget och datumet också ;) Det här gjorde vi 2011 20/11 kl 20:11.


Hade bänkat oss framför tvn för att se Vem kan slå Filip & Fredrik.


Älsklingen var glad efter ännu en Ekebyseger.


Nellie hade precis vaknat och låg nöjt i sin vagn.


Jag hade precis fått in klyftpotatisen i ugnen.

Latsidan

Helgen har varit väldigt lugn och vi har till större delen varit hemma. I fredags gjorde vi tacos och bänkade oss i soffan för att se idol och hellenius hörna.

På lördagen fick jag äntligen upp mina gardinerna som jag köpte för 1 månad sen. Men har inte riktigt haft tid till att sy upp dem, men nu lagom till första advent så fick jag upp dem. Så de får väl hänga en vecka ;) Inte så mycket att göra åt. Sen kom mormor och morfar hit en sväng på fika. När de hade åkte beställde vi pizza och tillbringade ännu en kväll i soffan.

Idag fick vi sovmorgon, så himla skönt. Med ett mat och blöjbyte vid 7 tiden. Sen somna vi om, när jag sen vaknade var jag jätte trött, vände mig om och kolla på klockan och insåg att jag nog inte var så trött trotsallt. Hslv 12 stod klockan på!! Dags att gå upp med andra ord. Iväg till Hallsberg var vi nu på kvällen för att kolla på innebandy, vinst för Ekeby :) Det firade vi med ryggbiff, hemmagjord klyftpotatis och vem kan slå Filip och Fredrik.

Vi komma, vi komma...

Nu börjar det närma sig första advent, jag älskar julen, tycker det är så himla mysigt. Julbak, julmys med glögg (vilket jag varje år hoppas att jag lärt mig att tycka om), pynta lägenheten och gran, umgås med familjen, julmusik, snö (det ska vara en vit jul), presentinslagning, pepparkakor, julbord (köttbullar, prinskorv och potatis, haha) och framförallt lussebullarna ♥
Lindex Shop Online - Pepparkakspyjamas
Bild: Lindex Shop Online

Igår köpte vi denna supersöta pepparkakspyjamas till Nellie. Det fanns även en klänning men vi tyckte att den här var mycket sötare. Sen blev det lite julklappar till snuttan och en ny overall som hon kan ha när hon växt ur den hon har nu. Gäller ju att tänka lite i förväg på såna saker då det blir utplockat rätt fort och de flesta är i fel storlek. Vi hittade endast en som fanns i rätt storlek så vi var nog ute i sista stund.

Beställning!



Häromdagen beställde jag massa bilder på våran lilla snutta, och även från graviditeten och förlossningen som ska in i album och "fylla i böcker". Jag har lovat mig själv att jag måste beställa massa bilder. Det är det som är nackdelen med en digitalkamera, att man inte behöver skicka efter bilderna för att få se dem och då är det lättare att det inte blir av utan att de bara ligger på datorn och samlas på hög. Men det är nog den enda nackdelen.

92 bilder blev det, nu är en hel del kopior också för jag vet att det är fler (läs: mormor, gammelmormor, farmor osv) som är sugna på att få lite bilder på snuttan. Så nu har mamma något att göra, här ska det klippas och klistras.

Födelseannons!

Idag var Nellies födelseannons i tidningen ♥

Föräldragrupp

Idag har vi fått inbjudan till första föräldragruppsträffen efter förlossningen. Ska bli kul att träffa alla igen och äve få se de små nyförvärven. Höra hur det har gått och kanske får en och annan förlossningsberättelse. Skulle vara skoj att höra hur olika de har sett ut. Tyvärr kan inte Niklas följa med då han slutar jobba precis när träffen börjar.

Farsdag

I fredags var det ett speciellt datum 11.11.11. Så det blev att ta ett kort kl 11:11. Mammas förslag!, resultatet kan ni se i inlägget här under. Hade inte jätte mycket tid på mig så det blev inget avancerat.
På kvällen var vi bjudna på kalas hos dajja och petter, och vilket kalas det blev. Petter hade fyllt år och det firades med super god mat och mina favorit tårtor, ja ni läste rätt. Det fanns två tårtor att välja på och båda är absolut mina största favoriter. Det blev rätt sent iaf för en nybliven småbarnsfamilj.




Lördagen spenderades hemma med bara massa mys och tv tittande.

Söndag och farsdag, Nellie började morgonen med att fira sin älskade pappa med ett litet paket och glada miner. Sen var det bara att gå upp och göra sig iordning för att åka in till Örebro på farsdagfirande/inflyttningsfest hos Anton, Lina och syssling Vincent. Där bjöds det på fika, Nellie och Vincent gosa ner sig med papporna i soffan.





Sen åkte vi ut till Sköllersta för mer farsdagfirande. Det bjöds på en god kycklinggryta och toscapäron till efterrätt. Avslutade kvällen och helgen med lite soffmys och tv tittande.

11.11.11 11:11

Socker

Presentshopping

Idag blev det en snabbsväng till Marieberg med Sandy för att köpa lite presenter. Blev till och med en julklapp, min första jag köper i år så nu är vi igång. Ska bara komma på vad jag ska köpa till de andra så ska jag försöka vara klar i tid i år och inte stressa de sista dagarna. Så vi kan njuta och ta det lugnt sista dagarna innan jul, nu när jag ändå inte jobbar. Första julen utan några arbetspass i mellandagarna sen man slutade skolan. Lite jullovskänsla över det. Julbak kommer det också att bli med mina kära vänner, vi håller på och gör det till en tradition ;)

När vi kom tillbaka till Kumla så blev det lunch på torget jag åt en tacostallrik, lite typiskt mig ;) och Sandy tog en sallad och sen blev det lite shopping på maxi. Sandy har burit på Nellie hela dagen eftersom jag fortfarande inte får bära så mycket, hur skulle jag klara mig utan dig?! Tack för ALL hjälp snuttan!

1 Månad

Idag blir lillskruttan Nellie 1 månad! ♥ älskar dig!

Nu tändas tusen...

Fredagen började med en promenad till Maxi för att möta upp Sandy och handla lite bakgrejer. Nu skulle det bakas massor till helgens innebandy. Det var ren kaos efter att ha haft för stor form till receptet, men det löste sig tillslut och vi fick iallafall ihop lite kakor. På eftermiddagen kom Alex och Emma på besök, det var inte igår om vi säger så. Fick jätte fina presenter till Nellie av dem och även av Marie och Peter :) Tack snälla ni! Sen blev det fredagsmys i soffan med idol och Hellenius hörna innan man somnade gott.

Lördagen spenderades till större delen i Kumlahallen där N:s lag spelade och arrangerade DM. De spelade först mot Lillån som spelar i divisionen över N:s lag, det såg riktigt bra ut långt in i matchen men sen vände Lillån och vann med 3-5. På eftermiddagen spelade de mot Ekängen där det blev 3-3 så då väntade spel även på söndagen. Tog en promenad på kvällen upp till kyrkogården och tände lite ljus för nära och kära som gått bort. Så himla mysigt att gå runt bland alla tända ljus i mörkret, det är så himla fint. När vi kom hem gjorde vi iordning lite potatisgratäng och ryggbiff och mös ner oss i soffan och kollade på sista filmen av Harry Potter. Som vanligt så somnade jag innan filmen var slut och får kolla klart på den någon annan dag.


Söndags förmiddag stod Linde för motståndet och tyvärr blev det förlust med 4-1, två mål i öppen kasse. Så då var Dm spelandet slut för det här året, men vi blev ändå kvar hela dagen, var bara hemma en snabb sväng och åt lite. När alla matcher var slut åkte vi brudar hem till "Mandy" och gjorde iordning tacos och sen när grabbarna städat klart i hallen kom de och åt med oss, sen blev det soffmys och Vem kan slå Filip och Fredrik. Får tacka mina underbara vänner för en super trevlig helg.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0