Fotografering

Idag har vi varit och fotat bland alla vitsippor, 5 mammor, 4 bebisar, 1 hund och massa småkryp. Så nu har jag lite jobb framför mig, vilket är jätte skoj. Slänger upp några provbilder så ni får se.





Full pott

Besiktningen på BVC gick kanon bra. Hon är så duktig min lilla tjej. Fick även bevis på att vi ger rätt med mat, vilket jag varit lite orolig för. Det är alltid svårt när man ställs inför nya saker och man vill ju absolut inte att något ska gå fel. Vi har gått från några små smakportioner en gång om dagen till hela måltider på 1 månad och det har fungerat bra. Med en liten tjej som är jätte intresserad av mat så har det inte varit några problem. Att hon sedan klättrat lite på både längd och vikt kurvan är ju bara ett gott tecken, bara att köra på.

På kvällen kom våra kära vänner över på pajfest, vi hade gjort tacopaj och de hade själva med sig efterrätten, päronpaj med kokos. Jag och Dajja kollade på desperate i sovrummet och Niklas och Petter kollade på fotboll i vardagsrummet. Super mysigt.

Igår var vi på babysång och sedan åkte vi till gallerian för att shoppa lite. Nellie fick lite sommarkläder och en regnoverall, tänkte att det kunde vara bra att ha om man tänker på hur den svenska sommaren brukar vara (positiv? nja! ).

Idag vaknade jag ca 07.50, Nellie sov fortfarande som en stock och det gjorde hon till 8.30 när jag var tvungen att väcka henne. Mitt lilla hjärta som brukar vakna som en klocka vid 7. Vi har spenderat större delen av dagen hos Thea och Lina. Vi började med lite inomhusmys för att sedan gå ut och gå en sväng, skönt att gå med någon som man kan snacka lite med om allt och inget, det går så mycket lättare att gå då även om det är regn i luften, jag som har lite svårt att ta mig ut då. Vi stannade till hos min mormor och fikade lite. Väl hemma igen bjöd Thea på mat och sedan kom Fredrik hem och då blev det ännu lite mer fika. Så vi har haft en toppen dag, tack Thea, Fredrik och Lina!

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på tv.

Bilder och bilder

Har suttit och fixat med massa bilder på Nellie. Det har blivit en hel del bilder och många är ju nästintill likadana. Så jag har rensat och sparat de jag tycker är bäst. Har nog släng 60% av alla bilder. Men fortfarande finns väldigt många kvar. Igår brände jag ut hennes första 6 månader på skivor, det blev 5 fulla dvd skivor. Så skönt att ha dem både på datorn, hårddisk och skivor, så man verkligen har kvar dem.

Idag ska jag även beställa lite bilder till hennes album, har över 100 bilder som ska beställas och klistras in i albumet. Tror jag måste köpa ett nytt ifall alla ska få plats.

Men först blir det ett besök på BVC för 6 månaderskontroll, hoppas hon går igenom besiktningen ;) men det tror jag hon gör, min fina tös!

Bollhav



Gårdagens nattning

Marshmallows

Plocklåda

Days of our lives..

Nu har dagarna bara rullat förbi igen, ska försöka att ge en liten resumé av vad som hänt de senaste dagarna. I söndags var vi som sagt på kalas, Vincent fyllde 1 år. Tårtan var inte ett dugg intressant, han ville hellre ha kex, paketen var inte heller intressanta, leka med sina "gamla" leksaker och farmors mobil var mycket roligare.


I måndags åkte jag och Jennie med våra Nellisar till öppna förskolan. Det var väldigt mycket barn där, dock inte så många i Nellies ålder. Tror det blir roligare när hon blir löite större och kan leka runt med de andra barnen. Sen åkte vi och hämtade mat på nya Vardagslyx, jag tog tacokycklingen och den var god. På kvällen tog vi en sväng till Sandy, som bjöd på fika.

I tisdags var sandy här på dagen och vi satt mest och snackade och åt lite mat. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde mer den dagen.

Onsdagen var det babysång på förmiddagen, sen hem och fixa lite här hemma, jag bakade marshmallows, självklart blev de rosa ;) Sen tog jag mig över till Dajja och muntrade upp henne lite med muffins och marshmallows.

Igår var det träff med föräldragruppen, kom hem igen vid 2 tiden och Nellie var så trött att hon somnade på en gång. Fick väcka henne vid 4 för att hon skulle hinna få i sig lite mellanmål innan det var dags att ge sig ut till Thea, Fredrik och Lina. Lilla snuttan vad du är liten och söt. Jag fick sitta ett bra tag med henne i famnen och bara mysa. Jag kan inte komma ihåg att Nellie var sådär liten, så sjukt att man kan glömma på bara 6 månader.

Nellie har börjat snurra runt runt runt och lite bakåt och tar sig nog snart fram här på golvet. Hon rullar åt alla håll och kanter i sängen. Igår när jag gick upp då låg hon med fötterna på kudden och hade sin gosekatt som kudde. Så nu börjar det bli fullfart här.


Idag blir det bara en lugn hemma dag, vi ska bara ta oss iväg och handla lite mys tills ikväll, om det vill sluta snöa snart. Ja det snöar här, den 20 april. Helt sjukt! Som tur är får det inte ligga kvar på marken men det är nog ändå!

Styrka

Idag går alla våra tankar till våra fina vänner och deras familj <3. Ta hand om varandra, ni vet att vi finns här när som helst, dag som natt. Många styrkekramar till er allihop!

Kalas

Oj vad dagarna går fort nu. Här har det varit kalas i tre dagar och än är det inte slut. I torsdags fyllde älsklingens mamma 50 år så det firade vi med lunch där och sedan fika. Även på fredagen firade vi henne med tacolasangemiddag på kvällen.

Igår åkte älsklingen till Stockholm för att kolla på UFC. Så då passade vi på att åka till Sköllersta och byta till sommarskor på bilen. Tack pappa för hjälpen. Vi passade även på att sätta upp Nellies gunga hon fick i 6 månaderspresent av mormor och morfar. En invigning blev det också, åh vad hon älskar att gunga. Sedan gick vi över på födelsedagsfika hos Rebecca som fyllde 18 i fredags. Där hade de dukat upp med chokladcheesecaketårta, mandeltårta, cupecakes och kakor. Hem en sväng och vilade lite innan vi gick tillbaka dit för middag och lite mer kalas. Ett härligt gäng var vi, mycket skratt och massa god mat. Kom hem runt kvart över 12 och hade svårt att sova, tycker inte om att sova själv. Vaknade när älsklingen kom hem vid halv 4 och kunde absolut inte somna om, usch.

Idag blir det kalasdag nummer fyra. Idag fyller Nellies syssling Vincent 1 år och det ska firas. Kalas fyra dagar i rad är inte helt fel.

Shoppshopp

Igår blev det en sväng till marieberg för att köpa lite presenter, hittade ingen till älsklingen så han får vänta lite till på sin ;) resterande presenter hittade vi som tur var. Nellie fick en plocklåda i 6 månaders present. Sen fick hon endel kläder också som vi inte räknat med. Men pappa var på shoppinghumör så då var det svårt att säga nej, jag som älskar att köpa kläder till henne.

Idag har vi varit på babysången och sedan åkte vi och handlade mat och har haft lite tacosmys här hemma. Nu kollar jag på Greys och sedan är det Bigbrother och efter det sovdags.

Busfrö

6 månader!

Idag blir våran prinsessa hela 6 månader. Tänk vad tiden går fort och vad stor hon har blivit. Bjuder på några bilder från morgonens 6 månaders shoot ;)


Påskafton

Igår var vi hemma hos mamma och pappa hela dagen och fixade påskmat, även fredagen gick åt till att förbereda inför påskafton. Mamma och pappa kom hem från Thailand efter två veckor där och de var riktigt sugna på påskmat. Vi överraskade dem med massa mat. Det var köttbullar, prinskorv, potatis, sill, laxtårta, jansson, ägg och lite annat smått och gott.




Snöööö

Såhär kan det tydligen se ut en dag i början på april!

Barnmat

Gårdagen bjöd på lite fix här hemma och en lugn dag vilket jag behövde, känner mig på banan idag igen! Så himla skönt och nu väntar en härlig påskhelg med familj och vänner. Mamma och pappa kommer hem från Thailand på påskafton. Så antar att vi kommer besöka dem något i påskhelgen iaf :)

Dagen idag blir nog också rätt lugn,Nellie sover och jag håller på och tvättar och ska snart göra lite mat till mig. När älsklingen kommer hem ska vi åka och handla för resten av veckan och sedan laga mat. Kanske hinner med en sväng till Sandy och Mange också om inte klockan blir alltför mycket.

Igår gjorde jag mat till Nellie, fisk, palsternacka och ärtor. Nej fy bubblan vad illa det smakade, hon bara hulkade precis som om hon satt det i halsen och sedan spotta hon ut det. Jag tyckte det var gott så jag får väl äta upp det själv ;) Det är andra maträtten jag gör som hon gör så här med. Kanske får inse att hon vill ha burkmat. Beställde två barnmatsböcker igår den ena har jag kollat i hos Åsa i föräldragruppen och den andra verkade också riktigt bra, så jag kanske kan hitta något som hon gillar i dem. Annars ger jag upp! Sen fick 3 st Ludde böcker följa med hem, de hade extra pris, man fick köpa 3 böcker för 49:- så då passade jag på. Hade ändå fått ett presentkort på wrapp av Maria på 50:-, tack hjärtat!

Glad påsk!

Tisdagen

Igår blev det en riktig heldag i Örebro, åkte in till Krilla och parkerade bilen där, sedan tog vi en promenad upp på stan, där det shoppades lite. Mest barnkläder, men det är minst lika kul om inte roligare. Jag köpte lite saker att lägga i Nellies påskägg. Vad får ni kanske se senare. Sen köpte jag en liten välkommenskylt att sätta på dörren och strumpbyxor till mig.

Var helt slut och hade huvudvärk när jag kom hem vid halv 7 tiden, så det var bara att äta och istortsätt bädda ner sig i sängen och kolla på tv, sen somnade jag så gott.

Nellie vaknade vid 7 så det var bara att pallra sig upp och ge henne mat, sen mös vi lite i sängen och sedan gick vi upp och lekte lite, nu sover hon igen och jag passar på att tvätta och kolla runt lite på datorn. Ska beställa två böcker om jag hinner innan hon vaknar. Fick igår ett presentkort av Maria så det ska vi utnyttja. Annars blir det en väldigt lugn hemma dag idag, vilket jag behöver. Behöver få undan och fixa massa här hemma. En promenad blir det också senare.

Underbart

Vaknat till en underbar dag :) Mina kära vänner fick i natt en liten prinsessa :) Stort grattis till er! Vi längtar efter att få träffa er och eran lilla tös! Denna dag kunde inte börjat bättre.

Nu ska vi snart iväg och möta upp Krilla på stan. Där det förhoppningsvis blir lite shopping, sedan kommer även Maria in för lite fika och shopping. Så dagen lär inte bli sämre :)

Tacosmys

I lördags skulle vi fira Niklas lite med våra närmaste vänner. Vi bjöd på tacos och till efterrätt vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. Tror alla var rätt trött så vi satt mest och mös i soffan och kollade på tv.

Idag hade jag och Dajja bestämt oss för att ta en promenad och även gunga lite med Nellie. Eftersom de hade varit ute på kvällen så skulle det inte bli förens till eftermiddagen. Det hade varit rätt mulet hela dagen och när vi hade bestämt att vi skulle gå så sov Nellie och när hon väl vakna var det dags för mat.När hon fått i sig gröten hade solen lyckats kolla fram så då klädde vi på oss gick ut. Undertiden vi klädde på oss, drog ovädret in och det blev mulet igen. Så precis när vi kom utanför dörren började det blåsa som bara den och snön vräkte ner. Gick och slängde soppor och sedan gick vi in igen. Dajja som var påväg för att möta upp oss kom in en stund hos oss istället innan hon gick hem igen.

Imorgon är det åter igen träff med föräldragruppen. Jag är så himla glad att jag hamnat i en så bra grupp, det har jag säkert sagt förut, men det tåls att upprepas.

Tittut!

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0