Tandlös

Snart 11 månader och fortfarande tandlös, inget konstigt då jag också var sen med tänderna och jag har hört att det kan gå i arv. Men den här veckan har det varit snorigt och lite gnälligt och Nellie har varit väldigt trött och vill inte sova i sin säng så det kanske är på gång. Annars är det något annat som spökar.

 

Jag tycker att tandköttet ser lite svullet ut också, men det kanske bara är inbillning. Plus att det är svårt att få tillgång till att kolla i munnen på tösen, hon gillar verkligen inte att man stoppar in fingrar och känner efter. Det är bara att vänta och se, de kommer när de kommer.

Barnvakt och Krillamys

I onsdags var vi barnvakt åt lilla Vera en stund, jag fick prova på att vara tvåbarnsmama och det gick super bra. Nellie ville hjälpa till och vagga Vera i babysittern så man fick vara med och hålla emot lite för Nellie gillar när det gungar ordentligt. 

 

Generös är hon också våran lilla sötnos. Vera hade ingen napp i munnen och det såg Nellie som älskar sina nappar och skulle ge Vera sin napp. Men snorig som hon var/är så sa jag ifrån och fick ta nappen innan den han hamna i Veras mun. Nellie blev lite ledsen så jag försökte förklara att Vera inte ville ha hennes snoriga napp och gav henne Veras napp istället och sa, den här kan du ge till Vera. Nellie tittade på nappen och förde den till sin mun så då fick man vara snabb och sno åt sig den. 

 

 

När Sandy kom tillbaka så åt vi sallad från Fresh food och åt min browniecheesecake som jag gjort dagen innan.

 

Igår var Krilla här och busade med oss hela dagen. Vilket både jag och Nellie gillar. Nellie var rätt trött så hon sov bort lite väl mycket tid tycker jag. Vi han att åka och käka lite mat på Valentino och när vi kom hem sov hon fortfarande, så igår blev det inte lunch förens vid halv 4 för snuttnas del. Hur kan man vara så trött? 

 

När Krilla hade åkt hem passade jag på att provbaka lite inför Nellies 1 årsklass. Har endel att baka så det är bäst att börja i tid. Får se om jag hinner med något idag eller om vi bara ska ha fredagsmys idag.

Lek & buslandet

Idag packade vi väskan och åkte och hämtade Jennie och Nellie och for vidare mot Lek & buslandet. Nellisarna hade klätt sig i samma tröja dagen till ära, vilket upptäcktes inne på leklandet. Jag har tänkt att Nellie har varit för liten för att åka dit, men jag tänkte att vi skulle prova nu innan hon blir 1 år eftersom hon nu går in gratis. De tyckte det var jätte skoj och klättrade runt och upp och studsade lite på studsmattan, mös i bollhavet, åkte rutschkana, kröp fram mellan hindren. Så duktiga var dem och efter 1 1/2 timme var de helt slut så vi åkte vidare för lite mat på Enelly´s för lite mat.
 
Sedan åkte vi till Galleria. Jennie skulle hämta ut ett paket så vi passade på att kolla i lite fler butiker. Det fick även bli en sväng till ikea. Inne på ikea stod båda Nellisarna upp i kundvagnen och härjade och vinkade till folk runt omkring. De är två busfrön de där två, sen triggar de nog varandra lite. Jag fick med mig en ring, en karaff, ett täcke till Nellie och ett set med vattenfärg, kritor och färgpennor hem, så man kan väl säga att det var en lyckad dag.
 
 
 

Fika, playdate, Wild west

I torsdags förmiddag hade vi bestämt fikatajm på Sveas, jag, Marie, Sandy och Sofie. Sen var självklart Nellie, Vera och Didric med. Vi hade det väldigt trevligt och blev kvar iaf i 2 timmar. Sen tog vi en sväng till Miniomoa, de har så mycket fina saker. Så man får hålla fingrarna i styr. 
 
 
Jag han precis att komma hem innan farmor och farfar kom besök, jag bjöd på kaffe och bulle. Hade inte så mycket mer hemma, så det är dags att baka lite. Men måste äta upp lite i frysen så det finns plats. De hade köpt en prinsesskylt till Nellies rum, en pippitröja och ett fleeceset. Så snälla de är.
 
På fredagen hade vi ännu en playdate, denna gången hemma hos Sofie och Stina, som vanligt bjöd Sofie på gofika. Nellie snodde Stinas nappar och kröp runt med Stinas napp i munnen och sin egna i handen. Även om vi tog Stinas napp ifrån henne och gav den till Stina så var Nellie snabbt där och tog den igen. Tack för en mysig dag Sofie och Stina. På kvällen blev det bara soffmys med Fångarna på fortet.
 
 
Lördag förmiddag var det innebandy som gällde och som troligtvis kommer gälla större delen av helgerna framöver. Ännu en förlust, denna gången mot Linde, såg inte jätte mycket av matchen för Nellie höll mig sysselsatt istortsätt hela tiden. På kvällen hade vi bokat bord på Wild west för firning av svärfar som fyllt år veckan innan. Mycket mat och god var den också. Jag tog 300 g oxfilé, men nästa gång räcker det nog att ta 200 g för jag var så mätt efter att jag knappt kunde andas (nästan).
 
Söndag blev en slappdag då vi var rätt trötta efter gårdagen, vi tvättade och fixade lite här hemma, sedan ville Dajja och Petter komma över en sväng och det fick de såklart. Vi gjorde mat ihop och kollade på fotboll och film. Spelade även lite Quizkampen mot varandra. Vill någon vinna lätt så kan ni lägga till mig, för jag är rutten på det.

Tungan rätt i mun

Laga laga laga

Playdate

Här svänger det till rätt fort, från att bara ha en dag med något inplanerat i söndags så slutatde det med att hela veckan istortsätt vart uppbokad.
 
Igår var vi till Öret för att umgås med Krilla, vi hade en super mysig heldag på stan, lite shopping, god mat och trevligt sällskap. Vi tog en liten glass på glasscaféet också innan vi gick hem. Jag köpte den första 1 års presenten till Nellie, så nu lär det bara ramla på med fler paket. Har ju 1 ½ månad på mig, så det lär bli några till. Tack underbara Krilla för dagen, det måste vi göra om snarast.
 
 
Eftersom mamman fick ha sin playdate igår så var det nu Nellies tur. Så idag har vi varit på playdate med föräldragruppen. Ja, nu kan man nog börja kalla det playdate på riktigt då barnen börjar bli så stora att de faktiskt leker lite mer med varandra och självklart ska de leka med samma sak och sno leksaker från varandra. De var så söta när de gick två och två med gåvagnen. Nellie och Viktor var riktigt gosiga med varandra och pussades och följde efter varandra. På vägen hem slocknade både Nellie och Idun, helt slut efter några timmars bus.
 
 
 

Busis!

Strul!

Nu strular bilduppladdningen på blogg.se igen!! Så därför blir det inga bilder.
 
Fick ett presentkort på 60 min pedikyr av min kära vän Babbi förra året när jag fyllde, då jag var gravid och tanken var att den skulle utnyttjas under graviditeten, så blev det inte. Men i torsdags tog jag tag i saken och åkte dit, lagom i tid då presentkortet gick ut dagen efter. Skönt och avslappnande var det och fina mjuka fötter fick jag också. 
 
Fredagen blev en riktig mysdag. Med middag på Paolo´s med goda vänner och lite firade av K och D´s förlovning. Vi har aldrig varit på Paolo´s förut, men det var ett riktigt mysigt ställe. Dock blev det väldigt varmt i den lilla lokalen och då det är lite café/restaurang så strulade det lite med beställningarna när alla inte beställde exakt samtidigt. Så M och D fick sina pizzor när vi nästan ätit upp våra. Men pizzorna var riktigt goda och vi kommer gå tillbaka dit igen! Gick över gatan och tog en liten fika på filmstaden i väntan på att hälften av sällskapets bio skulle börja, vi andra (småbarnsföräldrar) åkte hem för nattning/omnattning av små.
 
Igår var det innebandypremiär, äntligen drar det igång igen. Tyvärr blev det ingen vinst, så det blir nya tag nästa vecka. Nellie var inte still många minuter. Roligast var att krypa fram och tillbaka uppe på läktaren efter en boll. Hon somnade väldigt gott när vi kom hem, helt slut! Mamma och pappa följde med hem efter matchen och köpte med sig sallad så vi fick lite mat i magen. På kvällen blev det lördagsmys med tacolasange och fotboll. Jag somnade i soffan innan matchen var slut, så det var bara att pallra sig upp och borsta tänderna och krypa ner i sängen.

BusNellie



Igår var jag och Nellie hemma hos Sandy och Vera medans karlarna tränade. Tog en promenad i den sköna sommarkvällen, trodde det var slut på dessa med icke och det är vi glada för. När vi kom in igen så skulle vi kolla lite på tv, fotboll Sverige - Brasilien. Men det gick inte så bra, Nellie slog av tvn hela tiden.

Som jag sagt tidigare så har hon blivit en riktigt busunge, hon har även börjat nypas. När Vera började gråta kröp hon fram och nöp henne i handen och försökte bita henne i foten. Det gäller att vara med så inte Vera blir avskräckt. Nellie rev även ut massa filmer och ner med skorna från skohyllan. Innan vi gick passade hon även på att spy i hallen. Så frågan är om vi får komma tillbaka dit något mer? ;)

Pekar

Nellie har börjat peka, på allt! Vid matbordet om det är något hon vill ha, om man är ute och går och hon ser något, lampor, klockor, bilar. Hon börjar bli stor våran tjej och hon vet vad hon vill. 
 

Spatserar

10 månader

Det har inte blivit av att lägga upp någon 10 månadersbild, men här kommer en dock tagen två dagar efter 10 månadersdagen. Men vad gör man när man är på semester.
 

Frallor

Igår bakade jag frallor och på begäran kommer här nu receptet!
 
 
50 g jäst
6 dl mjölk
125 g rumsvarmt smör
16-17 dl manitoba cream
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
 
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader, rör ner mjölken och lös jästen. Tillsätt smöret och lite av mjölet. Blanda i salt och bakpulver. Arbeta degen i minst 10-15 minuter. Häll i lite mer mjöl efterhand tills degen släpper kanten (degen ska vara kletig). Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek.
 
Arbeta degen på mjölat bakbord, arbeta in mer mjöl så du får en smidig men ändå inte för hård deg, den ska vara ganska lös. Dela degen i 16 bitar och forma bitarna till bollar. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mor underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min.
 
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis innan gräddning. Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg. Låt svalna utan bakduk för lite knaprigare yta.

Göteborg

Nu är vi hemma efter några trevliga dagar i Göteborg. I onsdags förmiddag packade vi bilen full och begav oss neråt västkusten. Gick hur bra som helst att åka, Nellie tröttnade i ungefär en kvart så det kunde vi stå ut med. Efter en riktig skur stannade vi och fikade och Nellie fick lite mat innan vi for vidare mot Göteborg. Ännu en skur när vi nästan var framme, man såg knappt bilen framför trots att vi körde i 60 km. I Göteborg sken solen och vi var framme lagom till incheckningen så vi checkade in i väntan på våra medresenärer Dajja och Petter som åkte direkt från stugan och skulle mötte upp oss på campingen. 
 
Vi tog det lite lungt i stugan, sen tog vi spårvagnen upp på stan för lite mat innan vi skulle dela på oss, Niklas, Dajja och Petter skulle gå på Supermatchen mellan Barcelona och Manchester United och jag och Nellie åkte tillbaka till stugan för att roa oss på egen hand. Det är inte lätt att roa en 10 månaders bebis som vill krypa överallt, ställa sig mot allt, rota fram saker ur väskor och påsar på ca 3 kvm fritt golv. Lagom tills matchen var slut hade jag lyckats söva henne efter lite slit. Att det ska vara så svårt att somna när man inte ligger i sin egna säng förstår jag inte.
 
Gjorde iordning lite tacos till oss vuxna som vi skulle mumsa på när de kom hem från matchen. Vädret höll i sig hela onsdagen och vi satt ute och åt vid 23 tiden, det är inte ofta man kunnat gjort det i sommar. 
 
Vaknade upp på lördagmorgon vid halv 9, gjorde oss iordning och åkte till Universeum där Nellie fick träffa dinosaurierna och även lite andra djur, fiskarna och aporna var nog roligast. Dinosaurierna var även dem en hit, men de var lite läskiga också.
 
 
 
Vi gick vidare till Liseberg, där det spelades på lite hjul och Petter vann stjärnvinsten på chipshjulet så vi var nöjda ;). Nellie skulle få åka sin första karusell och att det blev på 10 månadersdagen var ju bara en bonus. Vi valde att åka sagoslottet. Så jag, Dajja och Nellie köade i solen, Nellie blev bara tröttare och tröttare och ville bara ner på marken och krypa. Tillslut var vi framme och hon satt som ett ljus under hela åkturen. Bara kollade runt omkring sig. När vi kände oss klara på Liseberg så åkte vi till stugan och lämnade chipsen och vilade våra fötter, sedan begav vi oss upp på stan för lite kvällsmat.
 
 
Hamnade på Parken där det serverades god mat och dryck. De drog i gång ett musikquiz när vi satt där så vi försökte hänga på så bra vi kunde mellan tuggorna. Det gjorde vi bra, eller jag ska inte ta åt mig äran, tror Dajja var den som bidrog mest. 
 
Söndagsmorgon bestod av städning av stuga och utcheckning. Parkerade bilen utanför campingen och tog spårvagnen upp på stan för lite brunch och lite shopping. Det blev inte jätte mycket shopping, men några saker fick vi med oss hem. Vi begav oss tillbaka till bilarna och Dajja och Petter åkte hem och vi åkte till Bagaren och kocken för att shoppa lite innan vi också åkte hemmåt. Det finns hur mycket som helst i den butiken, och jag skulle säkert kunnat plocka på mig mycket mer än vad jag gjorde. 
 
Nellie sov istortsätt hela vägen hem från Göteborg och vi blev oroliga att hon inte skulle sova något i natt, men det gjorde hon. Hon var väl trött efter sin första långa utflykt.
 
 
 
 

Konsten att välja film!

Leoparden

Packning

Idag har vi inte hunnit med så mycket mer än att packa och fixa inför våran lilla tripp. Tvätt överallt, allt har inte torkat som ska ner i väskan, så vi kan inte packa klart. Får slänga ner det sista imorgon.
 
Nellie mår bättre idag, hon är en helt annan tjej idag mot vad hon var igår. Mycket piggare och ännu busigare, men snoret rinner fortfarande. Men hon var så pass pigg att vi kunde gå upp på torget och äta lite lunch med farmor och farbror på Fresh food. Sen blev det handling av mat och lite läslektyr till resan.
 
Har även bakat lite muffins som ska få följa med oss imorgon. Kamerorna är laddade, musiken fixad, disken diskad. Så nu är nog det mesta klart, hoppas jag.

Mums ben!

Gos med kissen

Sambo

Har precis varit och hämtat hem min nya sambo! Kärlek vid första ögonkastet. Vi kommer att ha det bra ihop min KitchenAid och jag. Nu ska här bakas.
 

Fredag

På fredagen blev det som sagt rätt lång sovmorgon, men när vi väl tagit oss i kragen och gått upp så satte vi fart och åkte till Sandy, Mange och Vera för att hälsa på. Niklas hjälpte Mange med friggeboden han håller på och bygger och jag och Sandy tog hand om de små och kollade på fotbollen. Så gott det gick.
 
Framåt kvällen åkte vi vidare till oss i sällskap av Sandy och Vera och mumsa pizza och kollade på tv.
 
På lördagen vaknade lillsnuttan med världens rossligaste hosta och feber. Men hon är ändå väldigt pigg och orkar hitta på lite bus. Ringde sjukvårdsrådgivningen igår och de säger att det låter som krupp. 
 
Idag låter hon lite bättre men hon är rätt snorig och fortfarande feber som går upp och ner.

Lina å ja!

I torsdags hade vi blivit bjudna till Thea, Fredrik och Lina. Vi hade en riktigt trevlig kväll med massa snack och god mat i form av tacos och till efterrätt blev det glass med varm chokladsås och jordgubbar. Tiden gick så fort och helt plötsligt var det midnatt och ingen av oss var speciellt trötta. Vi kom hem någon gång efter 01.00 och då var vi inte speciellt trötta heller, vilket inte hör till vanligheten. Så vi låg och spelade lite spel på telefonerna innan vi tillslut somnade. Nellie hade dock somnat redan innan vi åkte hem och fortsatte att sova gott hela natten, vaknade inte förens halv 11. Sovmorgon deluxe!
 
 
 

1 Augusti

Ny månad och fortfarande är sommaren inte här. De få dagar vi har haft sommarväder har varit allt för få och nu är det ruggigt kyligt för att vara augusti. Är det hösten som redan är på ingång? Man kan nästan tro det iallafall.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0