Swing it!

Gungeligung


Idag har vi som sagt varit och hälsat på hos Åsa och Viktor. Super trevligt, tog lite kort på Viktor och några på Nellie och sen blev det mat för barnen och sedan somnade dem, då passade vi på att äta. Åsa hade gjort en jätte god flygande jakob, så den mumsade vi i oss. Sedan gick vi ut till lekparken för att premiär gunga, och det uppskattades, även om det inte blev så lång stund för det var lite blåsigt och kallt.

Morgonmyser


Idag ska jag och Nellie hem till Åsa och Viktor, där blir det babyfotografering. Ska bli kul att få fota någon annan än Nellie, och missförstå mig inte, jag älskar att ta kort på min prinsessa. Men det tror jag ni redan har förstått ;) Det kommer nog att bli några kort på henne också, var så säkra!

Ny design

Då blev det en ny design på bloggen, igen. Tröttnade rätt fort på den andra, får se hur lång tid det tar med den här. Slängde ihop den lite snabbt, ändrade mest på färger oså. Det roliga var att jag satt och tragla igår med att få fram så man kunde hoppa till tidigare inlägg under kategorierna. Detta har fungerat tidigare, men helt plötsligt gjorde det inte det och jag hade inte ändrat något. Men jag fick det så klart inte att fungera, så några svordomar blev det innan jag gav upp och kollade på tv istället. Men idag utan att jag har gjort något så fungerar det. Skumt?! JA!

Sleeping beauty

Gammelmormor

Idag har Nellie varit på besök hos gammelmormor, mycket trevligt. Vi hade handlat lite mat till henne nu när mamma och pappa är i Thailand och självklart fick vi mat när vi kom dit också. Fläskfilé, potatis och sås, eller sås och potatis skulle jag nog kunna skriva i mitt fall. Till efterrätt blev det kladdkaka.

God morgon!

Idag känns huvudet tungt, hade skallebank igår när jag gick och la mig och det brukar gå över när jag sover, men inte denna gång. Så idag blir det nog ingen babysång för Nellie, vi får sjunga lite här hemma istället.

I förrgår fyllde som sagt älsklingen år och det firade vi med ryggbiff och klyftpotatis. Någon tårta ville han inte ha, men jag tyckte det var tråkigt så jag tänkte slänga ihop en kladdkaka på kvällen. Men utan både grädde ich glass så blir det rätt torrt att äta kladdkaka, så det blev inget det heller.

Igår åkte jag till maxi och handlade frallor, sedan kom Sandy hit och vi tog en promenad hem till Sofie och Stina där vi skulle äta frukost. Åh så liten och söt hon är lilla Stinisen. Tyvärr blev det inga kort tagna, men det vankas babyfotografering någon dag, så då kanske jag kan bjuda på en bild eller två. Om jag får för Sofie såklart.

När vi var hemma igen så bakade jag kladdkakan, hade köpt med mig grädde och päron när jag var på maxi tidigare. Så en kladdkaka med päron blev det och det uppskattades. Annars blev det bara en lugn och mysig hemmadag för oss.

Våffeldagen

Igår var det våffeldagen och det firade vi hemma hos svärisarna. Jag åt galet många, med hjotronsylt och grädde. Nellie fick kalops och det gick i det med. Vi tog en promenad ut till dem i vårsolen. En vecka nu med strålande bra väder. Alla gråa och tråkiga vinter månader (iaf när det inte är snö) är förbi.

Nellie går fortfarande på vintertid, vilket är jätte skönt då hon vaknar 8 istället för 7. Vi får se hur länge det håller i sig. Nu ligger hon på mage i sin säng och kollar på oss. Hon har börjat att sätta upp ena handen på kanten, inte för att hon orkar dra sig upp än. Men det kan gå fort, så nu är det nog dags att sänka sängen.

Idag fyller min älskling år så det ska väl firas på något sätt. Dock är han hemma från jobbet fortfarande så vi får se vad han orkar med. Tårta ville han iaf inte ha. Men det vill jag ;) haha

Pyjamasmys


Derby

Tanken igår var att vi skulle ha gått på barnloppisen men vi kom aldrig iväg. Så det får bli nästa gång istället. Jag var hemma och gjorde mat till Nellie istället som hon ska få smaka på idag. Sötpotatis, kyckling och majs blev det. På eftermiddagen åkte vi in till Örebro för att kolla på seriefinalen och derbyt i div 1, mellan Lillån och Örebro. Idrottshuser var fullsatt istortsätt 1300 personer och fy sjutton vad varmt det var. Hade även Nellie i knät vilket gjorde det ännu varmare. Vinsten och den allsvenska platsen gick till Lillån, grattis!! Vi köpte med oss lite mat hem och mös i soffan till gladiatorerna. Jag gick och la mig 20 över 10, sånt får man göra när man är mamma ;)

Jag och Nellie vaknade kvart över 8, lite mat i magen och lite morgon mys i sängen och nu sover hon igen. Älsklingen sover också så jag funderar på att gå upp och göra lite frukost till oss.

Soligt

Det blev en mysig promenad i solen tillslut. Nellie vaknade och var inte alls lika gnällig så då passade vi på. När vi kom hem var det full rulle på henne, lika busig som hon brukar vara. Senare försvann feber också, och nu ligger hon nerbäddad för natten. Blir snart sängen för mig med, ska bara kolla på Big brother först.

Feber

Nu har febern slagit till, jag skulle aldrig ha sagt något. Hon vaknade och var jätte gnällig, fick i sig mat och sedan somnade hon om igen. Så vi får se om det blir någon promenad idag, isf lite senare.

Fredaaaaag!

Oj vad ont lillaskruttan har i sina lår, det går knappt att lyfta henne, hon kan inte sitta och hon kan inte stå. Men feber har hon klarat sig ifrån iallafall och sovit bra har hon också gjort. Hon ligger och sover nu igen och har nog gjort det i snart 2 timmar, vilket inte är likt henne. Men så kan det vara efter en vaccination har jag hört.

Medans hon och pappa sovit har jag passat på att åka och handla lite mat till henne och lite mys till kvällen för mamma och pappa. Köpte lite olika ingredienser, så nu ska det göras mat till Nellie, har bara köpt burkar förut för att hon ätit så lite, men nu ska hon börja att äta mer så då blir det till att laga eget. Men har även några burkar som är lätt att ta med sig om man ska någonstans.

När lillskruttan vaknar blir det en promenad i solen, sen får vi se vad vi hittar på. Pratade med mamma förut, de satt på arlanda och hade det gott, om 1 timme går planet till Thailand och jag är inte ett dugg avundsjuk, inte alls!!

Den gröna bollen



Napp!

Vaccination

Idag har vi varit på Gallerian och shoppat loss. Blev bara massa kläder till Nellie, vilket också var tanken. Hon fick tre body, två mysbyxor, ett par jeans, en mössa, ett par jeansshorts, två pyjamaser och två t-shirts. Så nu har hon en bra början i nästa storlek. Kommer säkert bli lite kläder till. Det kommer in så mycket fint hela tiden, svårt att hålla fingrarna i styr.

När vi kom hem åt vi lite mat och sen begav vi oss till BVC för vaccination, vägning och mätning. Nellie var jätte duktig när hon fick sprutorna, det gick mycket bättre än förra gången. Då gick det knappt att trösta henne, nu gick det på en gång. Sötfia! Hon följer kurvan jätte bra också och väger nu 7610g, jag hade tippat på runt 8000g, tycker att hon börjar bli så tung. 64,5 cm på längden har hon blivit nu.

Nerbäddad i vagnen, i min nya mössa och mina nya solbrillor.


Blue eyes

Babysång och vår

Ny vecka åter igen och snart är även denna vecka över, ojojoj vad dagarna går nu. I tisdags var vi först på babysång i Hällabrottet, sen åkte vi (jag, Åsa och Laura med barn) till Fresh food och köpte lite mat och åkte hem till mig och inväntade resten av föräldragruppen, tyvärr blev vi bara 5 st denna gång, men hoppas på att det inte dröjer allt för länge innan vi får träffa er andra.

När de gått så somnade Nellie som en stock, jag som hade tänkt åka ut till min mormor och hålla henne sällskap ett tag innan mamma och pappa kom hem. Skulle ändå ut till dem för de ville träffa Nellie nu innan de åker till Thailand. Blev bjuden på mat och lite mys i soffan som vanligt.

Igår blev det först ett besök på babycafét och babysången här i Kumla, tyckte det var bättre än i Hällabrottet så det blir nog fler besök där nu. Nellie var jätte glad och busig genom nästan hela babysången. Orken tog slut sista 4-5 minuterna och hon blev lite mammig och ville helst vara i famnen. Sen somna hon så sött i vagnen på vägen hem med sina nya fina solbrillor, en riktig tuff tös. Tyvärr har jag ingen bild på det, men ska försöka att få till det idag.

Sen åkte vi hem till Sandy och åt lite mat och sen blev det en promenad i solen till Lidl och när vi kom hem slog vi oss ner på trappen och mös, det var så himla skönt väder igår, underbart vår väder. Skulle behöva köpa mig en vårjacka. Så idag blir det en tripp till Gallerian, men mitt mål är faktiskt ändå inte en vårjacka. Det får bli lite kläder till Nellie i första hand. Igår var jag även inne hos pappa och fixade bilen, eller han fixade den åt mig ♥. Så nu borde den gå igenom besiktningen.

Idag blir det som sagt ett besök i Gallerian med Sandy och på eftermiddagen ska våran prinsessa få sin andra vaccinationsspruta. Det gör så ont i mamma hjärtat när hon blir så ledsen, men jag hoppas det går lika bra som sist efter sprutan, så hon inte blir dålig av dem. Ska bli kul att se hur lång och hur mycket hon väger nu, för det var ett tag sen vi var där.

Nellies dop

I fredags eftermiddag/kväll förberedde vi lokalen med dukning och massa ballonger, självklart gick allt i rosa.





Mange häller upp vattnet i dopfunten.

Prästen Sigrid döper Nellie.


Ingmarie och bästa faddrarna.

Bästa Ingmarie höll ett jätte fint doptal för Nellie.


Gäsp!


.. och så somnade våran prinsessa till tonerna från Det vackraste med Cecilia Vennersten. "Det vackraste jag vet är att se dig när du sover".




Lyckliga föräldrar med en väldigt trött dotter! ♥

Hela gänget! ♥

Efter dopcermonin bjöds det på fika.




Presentbordet, tack snälla ni för alla super fina saker Nellie fått! ♥


Gammelmorbror Ola, Syssling Vincent och Nellie.

Nellie leker med sin Iphone 5.

Mange och jag.

Bästa faddrarna ♥.

Marie!


Thea, Maria och Sandy!

Fredrik och David. Farfar syns även i bakgrunden.




Tack till alla som var med och förgyllde Nellies dop dag och tack åter igen för alla fina presenter hon fick. Lite extra tack till Ingmarie som ställde upp och hjälpte till under själva dopcermonin och även till alla er som hjälpte till och fixade inför och under dopet! ♥

Sleepy



Håller på och fixar till dopbilderna, så det kommer en uppdatering sen om dopet, men var bara tvungen att lägga upp den här super söta bilden. Lillsnuttan somnade mitt i dopakten. Så himla goo!

Mjölkskägg

Minnet är kort

Jag har glömt att visa kläderna jag köpte på föräldragruppen för någon månad sen som jag lovade att göra. Har tidigare visat en röd dregglis med små får på. Jag köpte även en mörkblå body med vita klöver på och röda kantband, en dregglis med mjukt jeanstyg och röd fleece på baksidan.  Allt detta kommer från Annas alster.

Helg!

Nu är det äntligen fredag, älsklingen slutar jobba om 1 timme, så då tar vi helg. Idag ska det fixas inför Nellies dop som är i morgon. Så himla mycket mer hinner vi nog inte med.

I onsdags var Sandy här en sväng på förmiddagen och fikade lite. Hade inte jätte mycket att bjuda på tyvärr, det börjar ta slut i frysen, så snart är det dags att baka nytt. Älskling åkte iväg och spelade innebandy och jag och Nellie mös framför tvn.

Igår hade vi föräldragruppsträff, det handlade om trafiksäkerhet. Det mesta känns så självklart så det var inga konstigheter. Efter informationen gick vi till Sveas och lunchade, super mysigt. Niklas mötte upp oss och vi gick och handla lite mat till helgen. Sen gjorde vi pizza, så himla gott att göra egen, där man kan slänga på hur mycket man vill ha av allt.

Annars har det väl inte hänt så himlans mycket de senaste dagarna. Nellie har svårt att komma till ro när hon ska sova, tror det är någon utvecklingsfas hon är i. Hon ska helst sova hos mamma eller pappa, går absolut inte att somna i sin egna säng. Då ligger hon bara och gnäller, provar varje gång att låta henne ligga en stund så att hon lär sig att komma till ro själv.

Mammas busfrö




Ny vecka

Gårdagen spenderades på gallerian med familjen, Sandy och Mange. Jag skulle köpa kläder till dopet, vilket inte var det lättaste. Hitta inget jag ville ha någonstans. Var nära att ställa in hela dopet, haha. Men tillslut så hitta jag iaf lite kläder så det får bli bra. Köpte även lite nya skor, ett par ballerina och ett par vita "converse". Sen blev vi bjudna på mat hemma hos Sandy och Mange igen, god ost och skinkpaj bjöd det på. Nellie var på jätte bra humör oh busade och skrattade.

Mitt ♥

Final och bak

Lördagen bjöd på massa mys och sista seriematchen för grabbarna, de slutade 2:a i serien. Älskling har redan lämnat klartecken inför nästa säsong, så mer innebandy blir det. Efter matchen åkte vi hem och hämtade lite saker och åkte vidare till Sandy och Mange för kvällsmys med super god mat och finalen av melodifestivalen. Håll i er nu!! Rätt låt vann, det är inte ofta man säger det efter en final, kan jag säga. Vi får väl se vad jag säger i maj efter eurovision ;) Nellie fick en box av sina gudföräldrar med 10 små pekböcker i med massa olika ord och bilder. Super bra, Tack!!

På söndagen åkte vi ut till Sköllersta vid 10 för att få frukost, precis som förra söndagen. Kanske skulle göra det till en tradition, serverad frukost varje söndag vore ju världens lyx. Sen drog vi igång och bakade till dopet som är på lördag. Massa muffins, kakor och chokladbollar. Det var skålar och ingredienser över allt. Men vi blev klara med det vi skulle, så nu är det bara lite små bakning kvar. Nellie fick även en leksaks telefon i 5 månaders present av mormor och morfar. Den var jätte skoj, men roligast var nog att suga på antennen. Tack, nu slipper hon sno min telefon ;)

Vid halv 3 åkte vi vidare in till min farmor och farfar för att fira farmor som fyllde år i veckan. Där bjöds det på god mat och efterrätt. Hämtade upp lillebror på Universitetet och åkte hem och handlade lite nödvändiga saker som bröd och mat till Nellie. Sen bänkade vi oss i soffan och kollade på tv.

Baby shower

Igår hade vi en baby shower för Thea som väntar smått om 5 veckor. Självklart visste hon inte om någonting utan trodde de skulle lämna en sak hemma hos Maria, där vi dukat upp med pajer och tårta och lite presenter och massa trevliga tjejer i alla åldrar :)

Jag och Nellie väntar på att alla andra ska komma.

Blöjtårtan vi knåpat ihop under eftermiddagen, blöjor och lite annat smått och gott.

När Thea hade kommit så skålade vi (självklart med alkoholfritt) och "svärmor" höll ett kort men fint tal, alla fick nog tårar i ögonen.


Presentöppning!






Babytårta :)

5 månaders shoot



GRATTIS mitt hjärta på 5 månadersdagen!! ♥

Hjärtegryn

Vårkänsla

Tur att man har lite vårkänsla här inne när det nu återigen snöar ute!

Mini fotograf

Macrons

Idag har det bakats lite här hemma, det blev äntligen av att göra macrons efter att två gånger ha saknat någon ingrediens. Sen har hag nig blivit lite skrämd av texten i boken där det står att bagerier ägnar flera år till att bemästra konsten att baka dessa små kakor. Blev super bra smakmässigt men tyvärr blev de flesta inga skönheter, då de flesta fick massa sprickor. Men de går ju att äta ändå.

Sen har vi inte gjort så himla mycket mer än att busa och tagit en liten promenad. Imorgon blir det lite shopping, ska köpa lite saker till dopet.

Mer helgmys

I söndags när Nellie vaknade såg det ut såhär. Hon låg och smygtittade på pappa som fortfarande låg och sov.



När vi vaknat till alla tre åkte vi ut till Sköllersta för lite frukostmys. Det skulle även bakas och bäras pellets. Vi delade upp det, jag och mamma bakade och Niklas och pappa bar pellets, rättvist! Vi passade även på att äta lite, mysa och fika.


På kvällen gick vi över till våra Vietnamresenärer och åt pizza. Det åkte idag och ska vara borta i 3 veckor, kommer sakna dem så mycket, men de kommer att ha det kanon och tre veckor går ändå rätt fort. Så tänker jag iaf ;)

Idag har vi fixat lite här hemma, sen åkte vi hem till Sandy och bakade och fika, det blev rulltårta och kolakakor. Sen har vi bara hunnit att äta och badat lite, så nu är det snart sovdags för lillfröken och tv tittande för mig.

Helgmys

Hade en riktigt mysig dag igår. Började med frukost på Sveas med Älsklingen, Nellie, Sandy, Mange, Dajja och Petter. Sen gav vi oss iväg in till Örebro för att kolla på grabbarnas match. Vinst och säkrad andra plats i serien. Sen åkte vi och släppte av Dajja och åkte vidare till Skogstorp för ännu en match. Träffade även Krilla, David, Thea, Fredrik, Marie, Emil och David där. Vi träffade ju även Maria som spelade :) var länge sen vi var och kolla på damerna, är så mycket annat som ska hinnas med hela tiden.

Hem till oss för att lördagsmysa med tacos och melodifestivalen. Bästa gudmor var här hela kvällen och mös med oss. Nellie lärde sig att göra pruttljud med munnen, men blev jätte arg när hon inte fick till det. Somnade gott gjorde vi alla 3 sen.

Vaknade kvart i 7 idag av att Nellie låg i sin säng och pratade och gjorde pruttljud. Gick upp och gjorde mat till henne och ett blöjbyte. Sen somna hon om, så nu ligger de där inne mina sötisar och snarkar ikapp.

Fredag

God morgon på er! Här skiner solen och det är riktigt fint väder ute. Men jag sitter fast här inne med en sovandes Nellie och mat i ugnen. Håller på och förbereder kvällens mysmat. Det ska bli hemmagjord kebabrulle/kebabtallrik. Så just nu ligger själva köttet i ugnen och gottar till sig. Lite mer än 2 timmar till ska den ligga där så det blir nog inte någon härlig morgon promenad för mig idag. Sen när älsklingen kommer hem så blir det en tripp till Dajjas jobb för att köpa lite saker till dopet, och sedan en sväng in på Ikea för lite mer shopping till dopet.

Häromdagen när posten kom blev jag riktigt glad, dels var det en leverans med ballonger till dopet som jag beställt och sen kom även min förlossningsjournal, vad jag har längtat. Det var väl på tiden har ju snart gått 5 månader sen hon kom min lilla skatt. Så nu ska det skrivas förlossningsberättelse, när man har lite mer koll på vad som hände och när ;) för det var jag inte det minsta uppmärksam på då.

Väntar på 2 leveranser till, men vad det är i dem får ni se när det kommit! :)

Vill även passa på att gratulera Sofie och Andreas som blev föräldrar igår kväll till en liten Stina, längtar efter att få träffa henne.

Dopplanering

Redan torsdag, nu går det undan. Fint väder har vi också fått, 7 grader och sol nu på eftermiddagen. Tog en promenad hem till Ämeli, Patrik, Mio och Svea där vi träffades med föräldragruppen. Då var det mulet och tråkigt, men ändå hyfsat varmt och skönt. Men när vi gick hem så tittade solen fram och en klarblå himmel. Hem och slänga sig iväg till Sköllersta för dopplanering. Känns som om det kommer bli bra, bara vi får ihop allt.

Imorgon blir det nog lite shopping till dopet så vi har endel klart, så att vi bara behöver baka allt sen. Sen blir det nog bara lite fredagsmys. En lugn och skön dag helt enkelt!

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0