Mer julpynt

Mer jul

 

Julpyntar

Julkort

Idag kom julkorten vi beställde sent i fredagskväll, ja det var nästan lördag till och med. Så hade inte förväntat mig dem idag, men vad glad man blir när paket kommer så snabbt. Tack Crimson!
 
Ännu gladare blir man när man öppnar kartongen och får se julkortet, som blev så bra. Jag är riktigt nöjd och vill skicka ut dem direkt ;-)
 

Strul strul strul

Förlåt att det tar tid innan jag svarar på kommentarer, men även det fungerar inte på appen och går man in genom internet på blogg.se så går det inte att logga in, inte från min mobil iaf. Har nog blivit något fel sen de gjorde om startsidan. Trycker man på logga in knappen så händer inget. Men jag svarar så fort jag startat datorn. :-)

Vi är fortfarande "isolerade" och väntar på att de sista kopparna ska torka och försvinna. Nellie har fått en till tand, men inte den tanden som ser ut som om den skulle ha kommit igenom för flera dagar sen. Så det kommer nog snart en till. Munnen går i ett här hemma, men det är inte många ord man förstår. Men det låter mer som ett språk nu och inte bara massa ljud. Vi kan sitta i soffan och höra hur hon sitter inne på sitt rum och pratar med sina dockor och leksaker.

Härom dagen så fick hon i alla (4) pusselbitarna på rätt ställe, förut har hon haft dem på rätt plats men de har varit lite vridna åt fel håll så hon har inte fått dit dem. Men nu vrider och vänder hon tills hon får dit alla. Igår ville hon måla lite så jag tog fram kritor och färgpennor, sen satt hon och måla helt nöjd en stund. Målade ett par streck med en penna/krita och sen tog hon en ny, om och om igen.1 Månad...

... kvar till julafton. Nästa helg är det första advent, men vi (läs: jag) tjuvstartar redan idag med att sätta upp gardiner och adventsljusstakar. Älskar man julen så får man tjuvstarta. Härom dagen bakade jag lussebullar och några dagar innan det bakade jag pepparkaksbollar och skumtomtefudge, men de var en liten extra present till min kära vän Krilla.
 
Dagen igår gick ungefär i samma tecken som torsdagen, sov dåligt natten till torsdag och hade huvudvärk större delen av dagen, inte ens lite sömn efter lunchen gjorde susen och gårdagen började med att telefon och internet sluta fungera. Handikappad deluxe! Sen blev det nästan tvärstopp i avloppet i köket, så där går det knappt att spola vatten och ja, Niklas har försökt att rensa det utan resultat. Men kvällen slutade iallafall bra då vi fick besök av svärföräldrarna och svåger (oj vad vuxen jag låter nu), vi bjöd på tapas och kollade på hockey. Nellie stod för underhållningen som vanligt, min lilla busunge.

Mobilblogg

Kan tillägga att jag bloggar ibland från mobilen och det är då det kan se lite konstigt ut här på bloggen. Så som centrerad text och bilder som ligger åt fel håll, tyvärr finns det än inga möjligheter att ändra sådant i en app som jag och säkert många fler har väntat på en lång tid, så det får helt enkelt vara så om jag ska kunna blogga lite oftare iaf. Det kan även blandas in lite konstiga och helt fel ord, när mobilen själv bestämmer ett annat ord mot vad jag skrivit. Så nu vet ni varför det blir lite konstigt ibland.
 
Det är inte alltid man hinner slå på datorn med en speedad 1 åring här hemma. Man får inte sitta ifred vid datorn för då ska hon sitta i knät och trycka på alla knappar, så jag brukar välja att starta datorn när hon sover. Vilket är efter lunch och sovtiden kan variera från 1-3 timmar. Men under den stunden är det oftast något annat som ska göras så tiden räcker inte till riktigt. Så då får det bli mobilbloggning!

Morgonbus

 
Finns det något bättre än att kliva ur sängen och få börja leka med en gång, knappast om man frågar Nellie. 

Prickigt

Nu har vattkopporna även kommit till oss. Medvetet, då vi var hemma hos Idun förra veckan för att gnugga lite. Lite feber och gnäll har det varit de första dagarna, men större delen är prinsessan glad och busar. Vilket är skönt för en mamma som känner sig så taskig för att hon ville att hon skulle få koppor. Men snart är det avklarat, föralltid, hur skönt är inte det.Idag beställde jag julgardinen till köket som jag kollat på, det har strulat på sidan och man har inte kunnat välja bredd på gardinerna så har inte kunnat beställa tidigare. Ska försöka komma ihåg att visa gardinen sen när den väl sitter uppe.

Kalas

Förkylningen var riktigt seg och jag känner mig fortfarande inte helt hundra från och till, trött och seg i kroppen. Det gör nog mycket att det är så mörkt ute nu, dagarna känns kortare och kvällarna långa. Men snart ska jag få plocka fram lite julsaker då det endast är 2 veckor kvar till första advent. Jag älskar julen, tycker det är så himla mysigt med alla lampor och dekorationer överallt. I år ska jag propsa på att få ta fram julgranen (ja vi har plastgran, fy skäms!!) redan till första advent eller åtminstone till andra advent.

Igår var vi bjudna på kalas till min fina vän som fyllde år igår. Det bjöds på god mat och på tok för mycket gott fika. Trevligt sällskap med flera fina vänner. Nellie fick vara hemma med mormor, morfar och morbror vilket hon tyckte var super skoj. Hon älskar när det kommer folk på besök och ska visa alla sina leksaker. Så det tar inte lång stund innan hela lägenheten är fylld med hennes saker.Tidigare i veckan tog jag, Nellie och Marie en tripp till Västerås för att hälsa på Alex, det blev en hel dag med shopping på Erikslund, jag skulle köpa ett tyg till en julgardin på IKEA, men tyvärr var det slut. Men Maria visa mig en sida igår där de hade en likadan gardin som jag tänkt att sy, så nu ska jag beställa den istället.

I Wanna Rock

Uppmuntran

Finns det någon som är bra på att höja stämningen här hemma så är det Nellie. Det är tur jag har dig mitt hjärta, igår när pappa var borta på innebandy hela dagen och jag själv är genomförkyld så höll Nellie konsert här hemma för mig. När jag låg på soffan och snörvla kom hon med ett paket näsdukar och gav mig. Idag har vi spelat fotboll och dansat mellan snytningarna.Denna vecka har bjudit på mycket lek och bus, både inomhus och utomhus. Har fotat lilla goa Vera. Varit till morfars minneslund och tänt ljus och hälsat på mormors syster.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0