Utelek och vårkänslor

I söndags firade vi Nellies syssling Vincents 2 årsdag. Nellie och Vincent skulle hela tiden leka med samma leksaker, Nellie tog tågen från Vincent till hans tågbana vi köpt till honom, så han inte kunde leka med det. Hon tog hans bilar när han lekte med dem, välte hans torn han byggt med klossar. Efter ett tag satt de på samma stol och sjöng, eller det var mest Vincent som sjöng, Nellie hejade mest på.
 
Vi har även hunnit med massa utelek i veckan. I torsdags hade vi riktigt vårväder så då passade vi på att gå ut och leka, en stund på förmiddagen här hemma och sedan åkte vi till Sandy och Vera på eftermiddagen. Det blev ett besök i lekparken och soligt fika på deras trapp. På kvällen bjöds det på grillat hos svärföräldrarna.
 
 
Idag köpte jag med mig en rutschkana hem till Nellie, det uppskattades kan jag säga. Vi hade planer på att köpa en tidigare men tänkte att hon kanske skulle tröttna på att åka om hon fick åka mycket på dagis. Men på hennes avdelning har de ingen rutschkana så vi köpte en iallafall.

Time goes by

Här har det varit full fart senaste tiden, dock inte här på bloggen, tyvärr! Niklas har kvalat till div.1 första matchen var på gotland och sedan den avgörande matchen på hemmplan. Oavgjort i försa vinst i andra och nu är det klara för div.1 kommande säsong. Tyvärr jobbade jag så kunde inte se matchen, men följde den på lunchen så gott jag kunde. Sen har det varit påsk och även det missade jag då jag jobbade nästan hela helgen utom långfredagen. Men när vi varit lediga har vi passat på att vara ute, baka och roa oss.
 
 
Nellie fick jätte fina påskpresenter, bland annat dessa klossar. Jag som sagt att det ska kunna stapla klossar vid 18 månader och att vi inte hade några klossar så det kan hon säkert inte. Stapla klossar! Lätt som en plätt  sa Nellie. Sen stapla hon 10 st. 
 
 
Firat Nellies kompis Linas 1 årsdag gjorde vi i fredags med paket, tårta, pizza och trevlig sällskap.
 
 
I lördags hade jag tjejkväll med mina fina tjejer här hemma medans Niklas var på äventyr i Stockholm över helgen. Det gäller att passa på. Hade slitit hela dagen i köket, delvis med trerättersmiddag och sedan även med tårtor till söndagens kalas. Det blev en lyckad kväll med mycket skratt och minnen.
 
 
Sen har vi även börjat lite smått med potträning, men bara när Nellie själv visar att hon vill eller om man frågar henne och hon säger Ja!! Imorse gav det lite resultat, direkt när hon vaknade frågade jag om hon ville gå på pottan, ja det ville hon. Så vi kröp upp ur sängen och in på toan, av med pyjamas och blöja och så satt hon där ett tag. Efter ett tag reste hon sig upp och då hade hon kissat i pottan, min stora tjej. På 1 1/2 års dagen och allt! 
 
 
Igår började vi också med inskolning på dagis och det har gått jätte bra hittills. Första dagen var hon inne bland det andra barnen innan jag fått av henne ytterkläderna, straxt efter att vi kommit dit skulle alla andra barnen gå ut och Nellie blev jätte ledsen när hon inte fick följa med dem ut.
 
Idag har vi nästan varit ute hela tiden på dagis. Nellie gungade, lekte i sandlådan, åkte skrinda, blåste såpbubblor och kollade på sopbilen när den kom. Vi får hoppas att resten av veckan går lika bra.

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0