Korvgrillning

Gårdagen spenderades hemma hos min mormor, sen när Niklas slutat jobba åkte vi till Marieberg och shoppade lite. Det blev bland annat en barngrind till trappen, en jacka till Lily och en Elsaklänning till Nellie. 


Idag har vi varit i skogen och haft det mysigt med Thea och tjejerna. 




Childrens

Idag har vi varit på Childrens upptäckarhuset. Första besöket för barnen så också för mig. Nellie tyckte det var jätte roligt, även om det var svårt att få ro och vara i ett rum i taget och leka. Så det blev en heldel spring mellan rummen. 








Vi avslutade utflykten med lunch på Enellys. Hade en trött tjej som somnade i bilen på vägen hem. 



Vacker

Nellie piggar upp så här en onsdag med att släppa kommentaren, "Mamma, du är så vacker". Älskade unge!

Magsjuka igen

Idag var tanken att Nellie skulle få gå på dagis igen, då det hade varit lugnt på magsjukefronten efter helgen. Men när vi precis hade klätt på oss för att gå till dagis fick vi meddelande om att det åter var magsjuka på besök på dagis. Så istället för att gå dit tog vi en liten kort promenad innan vi gick hem och gjorde oss ordning för att umgås med Jakobssonarna.

Där har det blivit mat, utklädning till prinsessor, fika, lek och bus. 




Imorgon väntar nya äventyr, mer om det nästa gång.

Skattjakt

Fredagen bjöd på utelek i snön, mys och fredagspizza med Jakobssons. Solen tittade fram ett tag och det var riktigt mysigt ute. Snö och sol är en stor favorit. Jag hade bakat frost cakepops till tjejerna som uppskattades. 


Lördagen blev rätt lugn med storkok till Lily. På kvällen var det kalas för David. Nellie gick på helspänn hela dagen, klättrade upp i fönstret och skulle sitta och vänta på att David skulle komma, vi skulle åka utan Lily för hon sov för länge osv. 

När vi kom dit så säger Nellie,
"- David här är din present!"
"- Åh är den till mig?"
"- Det är en keps i paketet!"

Som tur var hörde inte David vad Nellie sa och vi får ta lärdom av att inte visa henne vad vi slår in i paket hädanefter.

Det bjöds på god mat och gofika i form av wienersemlor. 

Idag har det blivit en slappardag, jag ville gå ut och åka pulka men det ville inte Nellie. Får se om vi kommer ut senare. Vi har varit på skattjakt iaf. Tillslut så hittade Nellie skattkistan i duschen. I kistan hade Sjörövarfabbe lagt lite choklad, russin och fruktstång. 






Snö överallt

En decimeter snö har det kommit sen igår kväll. Så efter frukost gick vi ut för att återigen skotta rent på uppfarten. När vi var klara passade vi på att leka lite i snön. Vi byggde en snökoja, en rutschkana och sen gjorde vi en ljusvägg där vi ska tända ljus när det blir mörkt. 




När pappa kommer hem från jobbet så har Nellie bestämt att vi ska fika ute i snökojan. 

Fire!

Jag har alltid haft respekt för eld, när jag var liten eller mindre kanske man ska säga så vågade jag inte tända tändstickor osv. Det sitter nog i lite och jag har aldrig velat ha varken bastu eller torktumlare. När vi köpte huset så fanns just dessa två saker redan i huset. Bastun har vi inte provat ännu, men vi är på gång. Jag har iaf bytt den trasiga lampan så nu finns det en fungerande lampa där inne. 

Tumlaren däremot tog många månader innan jag provade, men nu går den var och varannan dag. Till Niklas stora förtjusning. Eller också inte. En dag kom han med ett par uppknäppta byxor på sig och frågade hur varmt jag hade tvättat dem. Tror ni jag vågade berätta att jag kört dem i tumlaren? Så ett par av hans byxor och en nyinköpt kökshandduk har fått sätta livet till. Hittills!

Se upp i backen!

Ännu en dag i backen, eller iaf en stund. Här har det snöat hela dagen och gör det fortfarande. Än har vi inte sett röken av plogbilen och vi är nu inne på dag två. Själv har jag iaf skottat tre gånger idag på uppfarten! Imorgon blir det nog ännu lite mer lek i snön. 

Magsjuka och bebismys

Idag har vi varit hos Steffy och Belle och haft bebismys. Så roligt att ses, det var ett tag sen då senaste träffen som skulle ha varit vid lucia blev inställd pga sjukdom. Det har hänt så mycket med bebisarna sen vi sågs sist. De har växt både på längden och utvecklingsmässigt. 

Vi fick åka två fulla bilar då det går magsjuka på dagis så fick storasystrarna följa med också. Innan vi kom iväg så blev det lite lek ute i snön. 






Skattkista

Idag har vi fixat klart Nellies skattkista som vi började bygga igår, får se om det finns någon skatt i den snart. Det kommer nog bli en och annan skattjakt nu, kan jag tänka mig. Sen har vi hunnit med en söndagspromenad, fika och eldat upp massa kartonger och julklappspapper hos mina föräldrar.


Imorgon väntar ny vecka och först ut är öppnis. Sen är vi nyfikna på en liten bebis som är beräknad tills imorgon, snart får vi träffa dig! 

Fem år...

Det har nu gått fem år, fem händelserika år. Fem år jag hade velat dela med dig. 

Fått visa upp våra två underbara döttrar för dig, jag vet att de hade älskat dig och dina små bus. Fått visa dig vårt hus och vårt hem. 

Min fina morfar!
Älskad & saknad, aldrig glömd! ❤️




Yatzy

Lördagsunderhållning i form av yatzy, Nellie håller koll på poängen! 





Monstermuffins

Det här med att beställa kort nu när man fotar digitalt är lätt att glömma, men jag lovade mig själv när jag väntade Nellie att jag skulle beställa bilder. Dels för att jag själv tycker att det är mysigt att sitta och kolla på riktiga kort istället för på datorn.

Jag har halkat efter lite i beställningarna så igår beställde jag massor med kort, hela 760 bilder. Så nu har jag massor att göra en tid framåt. 

Idag har vi roat oss med att träna på att skriva Lily och bakat muffins. Nellie ville göra monstermuffins och så fick det bli. 


Ja riktiga monster blev det!!

Operation Frost

Ibland går det lite vilt till när det leks, ibland lite vildare än vad leksakerna klarar av.



En har fått benen amputerade, en har mist en arm, en behöver komma ner på jorden och en har blivit halshuggen. 

Tur att Nellie har sin doktorväska och att jag har superlim.

Det var en gång..

Tidigare ikväll innan nattning, så skulle Nellie läsa saga för mig. Hon tar upp ett Rusta reklamblad och börjar, "Det var en gång en blöja.." Sen skrattar hon och börjar om på en ny saga. "Det var en gång en liten.. söt.. hamburgare!" 

Leverans

Att få nybakat bröd levererat till dörren, lagom till mellis, utan att man har beställt något, det är kärlek det. Tack Thea för de mycket goda tekakorna. De Var så goda så de är redan slut! 



Lily ❤️



Snabel

Två dagar har Nellie nu varit på dagis. Frågar man vad hon gjort på dagis när hon kommer hem svarar hon alltid, lekt med Lina och Gry. Varje dag. 

Igår efter endast fem timmar på dagis har fröken bus lärt sig nya saker. Vid ett toalettbesök säger hon att hon inte har någon snabel. Varpå hon sen säger att Emil har en snabel. Jag var inte riktigt beredd på att hon skulle börja prata om sånt här redan nu, hon är ju bara tre år. Lika förvånad blev jag tidigare i höstas när hon börja med att gå runt och säga kiss och bajs. Det trodde jag kom i femårsåldern, tänk så fel man hade. 

Idag har vi spenderat tid med fina Thea, Lina och Alicia. Alltid lika mysigt! Sen fick vi en snabbvisit av Steffy, nästa gång får det bli en längre stund! 

Öppnis

Säsongspremiär på öppnis idag, fullfart hela tiden. Idag var det inte så många barn där och det var rätt skönt, blev inte så rörigt som det lätt kan bli med massa ungar som springer runt överallt. 

Sen gick vi hem och åt lite mat för att sedan gå till backen och åka lite bob. Bäst att passa på medans det ligger kvar. 


När vi sen kom hem har vi klippt och klistrat lite och sen blev det kvällsmat. Nu är det snart dags för nattning inför dagis imorgon. 

Kalas

Idag gick jag och Nellie till backen för att möta upp familjen Jakobsson. Dock blev det inte mycket till åkande då vi hade tagit med pulkan och Lina hade en bob att åka på. Så allt blev fel från början och det var svårt att få en besviken och trumpen 3 åring till att göra något. 

På eftermiddagen har vi firat min lillebror som fyllde i fredags. Det har bjudits på smörgårstårta och fika med tårta! Självklart hade jag pysslat lite med inslagningen av paketen. 


Imorgon återgår vi till vanliga rutiner igen efter ett långt och skönt jullov. Imorgon blir det besök på öppnis och på tisdag dagis för stortjejen. 

Snöstorm!

Igår hade vi en heldag hos familjen Jakobsson, med bus, mat och På spåret. Lite pensionärsvarning, men kan meddela att det är inte många frågor som jag kan svaren på. Så ni behöver inte vara oroliga än. 

Idag när vi vaknade så såg det ut såhär: 


Efter frukost åkte vi till mina föräldrar och hade det mysigt och åt semla medan snön vräkte ner utanför. 



När vi kom hem drog vi med pappa Niklas ut för att åka bob i backen. Efter att ha kämpat oss till backen med barnvagn i 10 cm snö så åkte Nellie några gånger i mörkret och sen var hon rätt böjd och ville gå hem och göra en snögubbe som de andra barnen på gatan hade gjort tidigare under dagen.






Vem där?

Idag har vi haft en liten pysseldag här hemma, klippt och klistrat.  Nellie fick träna på att klippa, vilket inte var så lätt när vi bara hade stora kökssaxar. Så nu har vi införskaffat i en barnsax som ska invigas imorgon. 


Nellie fick även träna på att skriva sitt namn. Vilket hon faktiskt var riktigt duktig på, för att inte ha tränat något direkt på det här hemma. Älskar hennes E:n.


På eftermiddagen åkte vi till Marieberg för byte av julklapp. Sen blev det några fler inköp, köpte lite nya pärlor i färger som jag inte hade sen tidigare. Men jag glömde ju såklart att köpa byggbara pärlplattor som jag har tänkt att jag ska göra ett tag nu. Men det får bli nästa gång helt enkelt. 

Nu sitter vi och spelar Vem där? Gissa vem som vinner!? 


Snö

Jag som sa att jag ville ha vår, blev ändå riktigt glad när det låg snö på marken igår när vi vaknade och det snöade fortfarande. Ut och skotta uppfarten, för första gången. Idag är dock all snö borta igen. Suck! Men det ryktas komma lite till helgen, men sen ska det bli varmare igen. Det är väl såhär det kommer vara fram till mars och då kommer snön som vanligt! 

Men vi hann iaf med en lite tur till pulkabacken här runt hörnet. Tjejerna fick åka lite pulka och var nöjda med det. Sen fick vi i panik "springa" hem, då Nellie utbrast "Mamma, jag är kissnödig!" 



Nytt år

"Vintern" är här, dock har snön i storsätt uteblivit. Förut tyckte jag att det var jätte tråkigt, men nu känns det som om det kvittar. Nu vill jag ha vår istället. Den lilla snö vi fick förvaltade vi väl. 




Nellie fick äntligen bygga sin egna Olof. Göra en snöängel, på riktigt! Inte bara inne på köksgolvet. Utan snö är det svårt att få julstämning, men jul blev det ändå. Julafton firade vi för första gången i vårat hus, tomten kom på besök och Nellie blev lite väl blyg för tomten. Tjejerna har fått så många fina julklappar så vi vet knappt vart vi ska börja leka. 







Nyår firade vi med fina familjen Jakobsson, vi hade komponerat ihop en riktigt god nyårsmeny tillsammans. 

Förrätt: Skaldjursplatå i miniformat, med smörstekt pilgrimsmussla och kungskrabba på ruccolabädd. Serveras med hemmagjord aioli. 

Huvudrätt: Helgrillad oxfilé på en spegel av Ekvägens rödvinssås. Serveras med potatisgratäng, bearnaisesås och smörstekt sparris. 

Efterrätt: Trilogi i pannacotta. Med smak av vit- och mörkchoklad samt dulce de leche. Med en varm bärkompott. 










Nu de första dagarna på det nya året har det blivit mycket fix och mys hemma. I fredags åkte vi till Tallängen så att barn och karlar fick leka av sig lite. 






Lily har lärt sig att sitta och sitter nu rätt långa stunder själv. Men att ta sig framåt är hon inte det minsta intresserad av än. Men det kommer väl också så småningom. Men att leka med storasyster är bland det bästa som finns. Oj vilken kärlek det finns mellan dem, man ser hur Lilys ögon lyser när hon ser Nellie och allt Nellie gör är jätte roligt. 




Tillslut. Välkommen 2015, vi ser framemot att se vad du har att bjuda på! 

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0