Daimkladdkaka




 
Kladdkakan
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
kokosflingor
 
 
Daimgrädden
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 st dubbeldaim
 
 
Garnering:
Riven mörk chocklad


 
Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke oh änd ner det i ägg- och sockerblandningen.
 
 
Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor.
 
 
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 min. Låt svalna.
 
 
Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.
 
 
Pudra florsocker på den kalla kakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnera med riven choklad.
Trackback

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0