Borta bra..

Den senaste veckan har vi knappt varit hemma alls, ändå har vi varit på hemmaplan. Förra torsdagen hade vi tapaskväll med fina vänner, knytkalas med mat för en hel vecka. Mycket gott och trevligt var det iaf, åt så jag höll på att spricka.
 
 
På fredagen var vi bjudna till Dajja och Petter för lite grillning och kolla in deras "nya" lya. Även den en mycket trevlig kväll. Lördag, söndag och måndag spenderade vi ute i Sköllersta för att fortsätta bygga altan.
 
På tisdagen åkte vi till Askersund och mötte upp Vincent, Anton och Helen. Tanken var att åka minitåget till hembyggdsgården men det var 50 min kvar tills tåget skulle gå så vi tog en glass i solen och promenerade sedan bort dit. Stannade på vägen och lekte i lekparken, som ligger precis vid vattnet. Uppe på hembyggdsgården hälsade vi på djuren, vilket både Nellie och Vincent tyckte var riktigt roligt.
 
Gick ner till vattnet igen och åt en bit mat innan det blev mer lek i parken och sedan hemfärd. Hade en trött tös i bilen som sov hela vägen hem. Kvällen firade vi med grillad oxfilé och klyftpotatis. Man får lyxa till det på en tisdag när man inte ätit hemma på flera dagar.
 
 
Även under onsdag och torsdag var vi i Sköllersta, på torsdagen var det kalas för Julia som blev 13 år. Det bjöds på god mat och tårta, mycket skratt år Nellie och hundarna. Nellie är super förtjust i deras hund Cleo och det verkar var ömsesidigt. De svansar efter varandra och Nellie gjorde samma saker som Cleo. Bet han i en PET flaska så gjorde hon det också. Kröp han in i tunneln kröp hon efter. Lade han sig på marken lade hon sig bredvid. Så gick Nellie och ropade på honom hela tiden Kloo, Kloo, Kloo, Kloo.
 
 
I fredags packade vi in oss i två bilar och åkte till Nora, tyvärr var tågturerna inställda pga personalbrist och ångloken går tydligen bara på helgerna. Men vi hade mysigt ändå och Nellie fick se lite tåg iaf, självklart åt vi glass och så blev det även en pizza till lunch. Gick på en liten loppis i en tågvagn nere vid sjön, Johanna fynda en handväska och vi köpte två böcker till Nellie. 
 
 
Igår var vi åter i Sköllersta, altanen börjar mer och mer likna en altan nu och igår fick vi klart andra trappen, men det finns en hel del kvar att göra. Men nu går det att använda iaf.
 
 
 
 
 

Sommaren såhär långt

Oj vad veckorna går, ytterligare en månad har passerat och snart halva semestern. Livet rullar på, dagarna är fyllda med bus och lek. Nellie babblar på och man börjar förstå henne allt mer. Snart 2 år och redan ett hjärta av guld, så himla mysig är hon, ska pussas och kramas i tid och otid. Är någon ledsen så blir hon jätte bekymrad. Varje morgon kommer hon in till oss med kudde, täcke och gosedjur och ska ligga mellan oss och vakna till. Gosunge!

Vi har haft många lata dagar utan massa måsten sedan sist. Vi har firat Vera som fyllt 1 år, stora tjejen! Dagen efter Veras kalas var vi där och provbadade Veras nya pool Tjejerna stojade och tyckte det var super skönt. Det blev lite korv- och hamburgergrillning till lunch och sedan ännu mera bad. Kvällen avslutade vi hos farmor och farfar med mat och kubbspel. 
 
 
Jag och Nellie har även hunnit med att hälsa på Åsa och Viktor (Karlarna var och tränade), det blev lite lek i lekparken, fika och bråk om leksaker. Tråkigt nog blev det inte så lång stund, två trötta barn som började bli gnälliga.
 
En solig och varm kväll mötte vi upp Maria och David för lite minigolf på äventyrsgolfen där Maria tog hem segern. Vi gick in i hagen där för att hälsa på djuren, Nellie fick nog en chock, hon är helt galen i djur annars men nu var de jätte läskiga. Som grädde på moset så kom det fyra får i fullfart runt hörnet på ett litet hus (kaninhuset) som Nellie stod bakom. Då var det bara att ge upp och gå ur hagen. Vi avslutade kvällen med mat på Enelly´s.
 
Dagen efter åkte vi till mina föräldrar för att hjälpa till och bygga deras nya uteplats, kommer bli jätte bra när det är klart. Nellie passade på att bada både med och utan kläder.
 
 
Lite lek i lekparken har vi också hunnit med, vi tog med oss lite picknick och cyklade bort till en lekpark som har ett piratskepp, mycket uppskattat.
 
 
Idag gick vi upp tidigt för en cykeltur, vilket Nellie är väldigt förtjust i. Cykla och gunga är stora favoriter just nu. Vi tog en runda på 15 km runt Kumla med farmor och farfar. Nellie satt bakpå och sjöng "Gunga, gunga, gunga, gunga".

Saz

Welcome to my life!

RSS 2.0