Daimkladdkaka

Kladdkakan
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
kokosflingor
Daimgrädden
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 st dubbeldaim
Garnering:
Riven mörk chocklad
Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke oh änd ner det i ägg- och sockerblandningen.
Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 min. Låt svalna.
Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.
Pudra florsocker på den kalla kakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnera med riven choklad.
Trackback